• Tip van NAUPAR I Bescherming tegen de zon tijdens zeiltocht

    Zeilen en beschermen tegen de zon
    Ga je zeilen en schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet je zonnebrandcrème mee te nemen en je tijdens de zeiltochten meerdere keren goed in te smeren. Een goede bescherming op het water is belangrijk, omdat de zonnestralen weerkaatsen op het water en de UV-straling daardoor nog sterker is. In deze blog een paar tips om je goed te beschermen tegen de zon.
  • Bedrijfsuitje I Sprookjesachtige havenstadjes met imposante twee- en driemasters

    Bedrijfsuitje Flexso
    Na een periode van thuiswerken en minimale kantoorbezetting kan het eindelijk weer: een bedrijfsuitje. Reuzegezellig én goed voor de teambuilding om je collega’s weer in levenden lijve te ontmoeten, om bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

    Dat was ook de gedachte bij het IT-consultancy bedrijf Flexso en dus boekten zij voortvarend tien schepen. Met maar liefst 200 mensen vanuit verschillende vestigingen in België en Nederland scheepten ze in voor een heerlijk weekendje weg
  • Tip van NAUPAR I Maak je zeiltrip nog leuker met deze handige apps

    Handige apps tijdens zeiltrip
    Ga je op stap met de familie, een groep vrienden of een stel collega’s? Maak jullie verblijf aan boord van een traditioneel schip nog leuker met deze handige apps. Of je nu benieuwd bent wat je moet pakken, wat voor weer het wordt, lekker wilt wandelen in een havenplaats of een pubquiz in elkaar wilt knutselen. Ze hebben er een handige app voor! Dit zijn gratis apps waar je echt wat aan hebt tijdens jullie zeiltrip.
  • Bedrijfsuitje met impact I Waterful weekend met Dopper I Vissen naar microplastics

    Waterful weekend Dopper vissen naar microplastics
    Teambuilding, educatie, inspiratie, medewerkers uitdagen met een challenge en FUN; dat zijn de vaste ingrediënten van het jaarlijkse personeelsuitje met Dopper. Een Nederlandse organisatie die vecht tegen plasticvervuiling van de oceanen en streeft naar een wereld waar iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater. Maar je kent ze misschien nog het beste van de herbruikbare waterflessen. De keuze voor een uitje op het water is gauw gemaakt als je zo nauw verbonden bent met water. Deze keer werd de bedrijfsvlag gehesen op de Utopia en zeilden zo’n 50 enthousiaste changemakers en een team van The Ocean Movement naar Volendam voor een Waterful Weekend.
  • Zo veel keuze, hoe kies ik het juiste schip?

    Welk schip moet ik kiezen
    Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
  • Tripsuggestie I Slow travel met een schip I De voordelen

    Voordelen van slow travel met een schip
    Stap deze keer niet op het vliegtuig naar een verre bestemming, maar doe het dit jaar eens anders. Kies voor een bestemming dichtbij, verklein je footprint en ga voor een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind. Natuurvriendelijk, én als je er voor kiest om lekker uit te waaien in Nederland, ondersteun je ook nog eens de lokale ondernemers en de bruine vloot. Die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Lees in deze blog nog meer voordelen van slow travel met een schip.
  • NAUPAR legt uit I Hoe bepaal je een mooie route?

    Hoe bepaal ik een route tijdens vaartocht

    Een mooie route varen heeft met meer dan alleen het gewenste vaargebied en de te bezoeken havensteden te maken. Zo is niet alleen het weer, maar ook de windrichting en koers bijvoorbeeld ontzettend belangrijk bij het uitstippelen van een route. Komt de wind schuin van voren, van de zijkant (halve wind) of vanachter (voor de wind)? En hoe stel je de zeilen hier correct op af? Al deze zaken zijn relevant bij het bepalen van een mooie route over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee en een geslaagde zeiltrip

  • Teambuilding I Zeilen naar de Marker Wadden, relaxen en lekker eten

    Bedrijfsuitje Marker Wadden Actia zeilschip
    In het kader van teambuilding stapte het team van LinProfs, de Linux & Open Source Professionals uit Nieuwegein, op een verrassend mooie zaterdag in september aan boord van zeilschip de Actia. De twaalf medewerkers maakten al zeilend prachtige dronebeelden, genoten van het natuurschoon op de Marker Wadden, en hadden naast het hijsen en reven van de zeilen tijd genoeg om gezellig bij te praten, te relaxen en lekker te eten.
  • Nieuws I NAUPAR Gastheer van het landschap Nationaal Park Nieuw land

    Nationaal Park Nieuw Land
    NAUPAR mag zich als een van de eerste bedrijven ‘Gastheer van het Landschap’ noemen. En daar zijn ze trots op: ‘We zijn een mooie samenwerking aangegaan met Nationaal Park Nieuw Land en als Gastheer bieden wij onze gasten een prachtige én leerzame ervaring in dit veelzijdige natuurgebied’, aldus Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
  • Droogvallen en wandelen over de zeebodem van de Waddenzee

    droogvallen op de Waddenzee met de Linde

    Niets zo spannend, avontuurlijk en bijzonder als een wandeling over de zeebodem van de Waddenzee. De meeste traditionele zeilschepen van NAUPAR hebben een vlakke bodem. Hierdoor kunnen ze bij laag water droogvallen bij een zandplaat. Zodra het water rondom het schip verdwenen is, kun je een wandeling maken over de zeebodem. Een unieke ervaring die je een keertje wilt hebben meegemaakt. Voor deze blog stapten wij samen met een team van reismagazine Columbus Travel aan boord van de Linde om zelf te ervaren hoe droogvallen op het Wad in zijn werkt gaat.