Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

Blog - Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

Vanaf september gaat het hoofdeiland van de Marker Wadden officieel open voor publiek en biedt NAUPAR u een uniek arrangement: de Expeditie Marker Wadden. De nieuwe eilanden zijn alleen bereikbaar met een schip, er gaat nog geen veerdienst. Met dit arrangement kunt u toch als een van de eersten deze unieke eilanden in het Markermeer ontdekken. 

De driemaster Abel Tasman vaart vanaf zondag 16 september elke zondag en woensdag vanaf Lelystad naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Tijdens deze unieke tocht is er een gids van Natuurmonumenten aan boord die u van alles over dit nieuwe stukje Nederland kan vertellen. Tevens serveren wij aan boord een heerlijke lunch. Eenmaal aangekomen op het eiland heeft u twee uur de tijd om te genieten van dit nieuwe natuurparadijs. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers.

Wat valt er te zien op de Marker Wadden

De Marker Wadden is een archipel van 10.000 hectare van in totaal vijf eilanden in het Markermeer. De eilanden bieden rust en ruimte en zijn in eerste instantie bedoeld voor natuurherstel. Maar op het hoofdeiland is ook voldoende ruimte voor recreatie. Zo is er een natuurhaven, een recreatiestrand waar u heerlijk kunt ontspannen en een tien kilometer lang wandelpad. Op het eiland staan verschillende vogelkijkhutten en de twaalfmeter hoge uitkijktoren De Steltloper biedt u een uniek uitzicht over het Markermeer. Er is dus genoeg te beleven op dit nieuwe stukje Nederland; even lekker uitwaaien en genieten van de ruimte en de rust.

De achtergrond van de Marker Wadden

De Marker Wadden is een bijzonder initiatief van Natuurmonumenten. Het grootschalige project is in 2016 van start gegaan met als doel de natuur in, op en rond het Markermeer te herstellen. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Er is al verrassend veel leven onder en boven water. Op het eiland zijn naast verschillende soorten insecten ook al meer dan 40 soorten vogels gespot. Waaronder bonte strandlopers, kluten, zomertalingen, een pijlstaart en een paar ijseenden. 

Wilt u als een van de eersten de Marker Wadden ontdekken? Bekijk het speciale arrangement op zondag of woensdag met de driemaster Abel Tasman en reserveer een plekje voor een leuk dagje uit naar de Marker Wadden. 
Alles weten en op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de Marker Wadden? Download dan de speciale app van Natuurmonumenten.