Stap aan boord bij de schepen van NAUPAR tijdens Sail Kampen

NAUPAR is met een uniek aantal schepen aanwezig bij Sail Kampen tijdens de paasdagen. Vele historische schepen uit de tijd van de VOC en de Hanze komen naar dit bijzondere nautische evenement voor het hele gezin. “Sail Kampen is een geweldig nautische spektakel” vertelt Pouwel Slurink, directeur van het nautische bedrijf NAUPAR“ en tijdens dit event varen we niet alleen met een groot aantal schepen mee in de spectaculaire vlootschouw tijdens de opening op vrijdagavond, maar zijn ook veel van onze schepen te bezichtigen langs het prachtige havenfront van Kampen tijdens het hele paasweekend. Een unieke kans om eens een kijkje bij ons aan boord te nemen.

Sail Kampen: een evenement voor het hele gezin

De oude Hanzestad Kampen staat maar liefst vier dagen in het teken van Sail Kampen en staat bol van de (nautische) activiteiten, voor het hele gezin. Er is volop muziek, een ridderspektakel, er worden workshops Middeleeuwse handwerktechnieken gegeven en u kunt een kijkje nemen in het vroegere vissersleven! Maar misschien is het wel het allerleukste om kennis te maken met een van de vele (historische) schepen van NAUPAR. Zoals de majestueuze Willem Barentsz, de veertig meter lange tweemastklipper Hester, de stijlvolle topschoener Brandaris, de enige viermaster in Nederland Summertime of de luxueuze tweemastklipper Succes. Het indrukwekkende spiegelretourschip Soeverein wordt zelfs omgetoverd tot een heus piratenschip voor de kinderen.

Een keertje mee varen?

Het ene schip is nog indrukwekkender en groter dan het andere en ze liggen allemaal afgemeerd langs de kade van Kampen. En het is zelfs mogelijk om via de Stichting Sail Kampen met ze mee te varen. Tickets zijn eenvoudig via hun website te regelen en voorkomt lange wachtrijen. De vaartocht duurt maximaal een uur. Een unieke kans om te ervaren hoe leuk het is om mee te varen op een van de schepen van NAUPAR.

NAUPAR is de leidende partij in de chartervaart

NAUPAR staat voor Nautische Partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 40 jaar ervaring in groepsvakantie, toerisme en het organiseren van evenementen voor de zakelijke markt. NAUPAR is specialist op schoolreizen, week- en weekendtochten, bedrijfsuitjes en relatiemarketing, nautische evenementen, feesten en partijen. Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en zestien thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart. Tevens zijn alle schepen van NAUPAR officiële trouwlocaties.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op sail-kampen