Zeilen vanuit of naar Lelystad

Wilt u een dagje zeilen vanuit of naar Lelystad?

Stap dan samen met uw vrienden, familie en/of collega’s aan boord bij NAUPAR en beleef een ontspannen vaartocht vanuit of naar Lelystad. Geniet van uw gezelschap, de prachtige vergezichten en de vele vogels boven het schip; een onvergetelijk dagje weg.

Samen een dag zeilen rondom Lelystad

Wanneer u samen met uw gezelschap een schip van NAUPAR huurt, is dit schip gedurende de vaartocht vanuit of naar Lelystad helemaal ‘van u’.

In overleg met de schipper bepaalt u zelf welke activiteiten er aan boord worden gedaan en welke route het zeilschip vaart. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit alles aan de schipper en zijn bemanning over te laten en zelf simpelweg te genieten van het uitzicht en uw gezelschap.

Alle traditionele dagtochtschepen

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een dagje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een dagje weg

Dagje zeilen Lelystad

Heeft u iets te vieren, wilt u samen met uw familie of vrienden een leuk dagje uit, of bent u op zoek naar een leuke invulling van een personeelsuitje? Maak dan een vaartocht op een traditioneel zeiltocht naar of vanuit Lelystad. Tijdens een relaxte vaartocht over het IJsselmeer of het Markermeer, kunt u genieten van een hapje en drankje en het weidse uitzicht. Daarnaast heeft u alle tijd om lekker bij te kletsen en te genieten van het zonnetje in een van de zithoekjes.

Koers naar Lelystad

U kunt er voor kiezen om naar Lelystad te varen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel op het schip als in Lelystad zelf. Op het schip, dat op dat moment tevens helemaal ‘van u’ is, is er van alles te doen. Sta achter het roer, hijs de zeilen, stippel de route uit en/of bereid een lekkere maaltijd voor in de kombuis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens uw reis naar Lelystad puur en alleen te genieten: van het zonnetje, een lekker drankje en uw eigen gezelschap...

Eenmaal in de haven van Lelystad aangekomen, loopt u direct tegen het altijd gezellige BataviaStad aan. Hier bent u zeker wel even zoet! Of bezoek de Bataviawerf, waar de 17e eeuw weer tot leven wordt gebracht! Deze werf is met name bekend vanwege de reconstructie van het VOC-schip de Batavia.

Varen vanuit Lelystad

Niet alleen een dagje zeilen naar Lelystad behoort tot de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen om vanuit Lelystad te vertrekken. Lelystad is makkelijk bereikbaar en vanuit Lelystad kunt u kiezen om over het Markermeer of het IJsselmeer te varen. 

Aan het Markermeer vindt u veel oudhollandse havensteden zoals Hoorn, Volendam en Marken. Ook kunt u varen en een tussenstop maken op de nieuwe eilandengroep De Marker Wadden of de Oostvaardersplassen, beiden prachtige natuurgebieden die onderdeel zijn van het Nationaal Park Nieuw Land.

Kiest u toch voor het IJsselmeer? Maak dan een tussenstop bij een havenstadje zoals Medemblik of Stavoren. Stop in Urk voor een ginkiestocht door het centrum of bezoek het openluchtmuseum in Enkhuizen. Stuk voor stuk gezellige havensteden met een bijzondere historie. Waar u ook voor kiest: een dagje zeilen vanuit Lelystad biedt talloze mogelijkheden.

Eten aan boord

Zeilen maakt hongerig. De zeilschepen van NAUPAR zijn daarom stuk voor stuk voorzien van een kombuis (keuken) waarin u lekkere hapjes in een handomdraai heeft klaar gemaakt. Wilt u uw gasten en uzelf eens even flink verwennen? Maak dan gebruik van de uitgebreide cateringmogelijkheden van NAUPAR, zo kunt u al kiezen uit lekkere welkomstdrankjes, een lunch, diverse borrelhapjes en een uitgebreid buffet of BBQ. 

Havens in Nederland

Niet alleen in Lelystad kunt u op de zeilschepen van NAUPAR varen. Rondom het IJsselmeer en Markermeer heeft NAUPAR maar liefst 16 afvaarthavens. Hiervandaan kunt u de leukste plekjes van Nederland ontdekken.

Daarom een dagje uit bij NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van een gezellig dagje uit op een traditioneel zeilschip. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van knopen, ankeren en zwemmen tot lekker kletsen en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van onvergetelijk dagje uit, waar uw gasten nog lang over napraten!