Fiets en vaar door Nederland

Op een fietsvakantie in Nederland komt u op de leukste plekken en maakt u het gemakkelijkst contact. Het is nog idealer om deze vakantie te combineren met zeilen aan boord van een van onze schepen.

Tijdens de individuele zeil- en fietsvakanties Nederland van NAUPAR maakt u al snel deel uit van de groep. Help met het hijsen van de zeilen en geniet van de rust en de gezelligheid aan boord. En in elke plaats waar we aanmeren staat er een prachtige fietstocht op het programma.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen fiets- en vaarvakantie

Meer informatie over fietsen en zeilen

Fietsvakantie in Nederland

Fietsen en varen, een geweldige combinatie

Wij bieden u de individuele zeil- en fietsvakanties. Varen met een authentiek zeiljacht en fietsen is een geweldige oer-Hollandse combinatie voor een heerlijke vakantie, avontuurlijk en toch ontspannen. U vaart naar de mooiste plekken van Nederland en wanneer u daar aankomt, staan er één of meerdere mooie fietstochten op het programma. Op deze manier ziet en beleeft u meer en u blijft ook nog eens lekker fit.

Met wie maakt u de fietsvakantie Nederland?

U reist met individuele reizigers, soms per of twee- drietal, die allemaal houden van een fietsvakantie in Nederland. Het zijn ook mensen die tevens kunnen genieten van een comfortabel verblijf op het water. Verbaas uzelf hoe snel u vergeet dat u reist met mensen die elkaar nog niet kenden voor vertrek. Door de actieve tijd aan boord en op de fiets zal u binnen een week een band hebben opgebouwd.

Vaar en fiets waarheen u maar wilt

Kiest u voor een zeiltocht over het IJsselmeer of verkiest u een vaartocht naar en langs de Waddeneilanden? Op uw fietsvakantie Nederland bepaalt u voor een groot deel zelf waarheen u gaat. De regio ligt vast, maar de zeilroute hangt af van wens en weer: elke dag bespreekt de schipper met de groep welke route hij (of zij) gaat zeilen, waarbij er natuurlijk rekening moet worden gehouden met de weersomstandigheden. Wilt u of een van de reisgenoten graag aan wal en is er voldoende tijd om te fietsen, dan kan dat natuurlijk!

Met welk schip vaart u waarheen?

Als u op de Waddenzee gaat varen en gaat fietsen op de Waddeneilanden, dan verblijft u aan boord van de luxueuze zeilschepen Mare fan Fryslân of ’t Wapen fan Fryslân. Gaat uw fietsvakantie Nederland naar het IJsselmeer dan vaart u met de Succes of de Admiraal van Kinsbergen en legt u aan om te voet of per fiets de vele gezellige havenstadjes te ontdekken.