Gezinsvakantie in Nederland

Deze zomervakantie ook onbezorgd genieten in Nederland met het hele gezin? Met een zeilboot heeft u een afwisselende, actieve vakantie op het water. De pluspunten:

- Avontuur om de hoek en leuk voor de kinderen
- Frisse lucht, ruimte en midden in de natuur
- Douche, WC, keuken; alle voorzieningen zijn aanwezig

Een vakantie op een schip is puur genieten, fun voor jong en oud en u heeft alle vrijheid.

De leukste kindvriendelijke vakantie

U kunt samen lekker ontbijten midden in de natuur, zeilen, ankeren en een zwemstop maken, picknicken op een steigertje bij een weiland, een potje voetbal spelen op een nabijgelegen strandje of een kampvuur bouwen op een onbewoond eiland bij ondergaande zon.

De mogelijkheden met een zeilschip zijn eindeloos. Of u nu kiest voor een actieve dag of lekker wilt chillen. U bepaalt. Het blijft tenslotte vakantie.

Schepen zonder schipper voor uw gezinsvakantie

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw gezinsvakantie

Bekijk alle

De vaargebieden die u kunt ontdekken tijdens uw gezinsvakantie

Bekijk alle

Populaire blogs over gezinsvakanties

Bekijk alle

Meer informatie over zeilen met uw gezin

Gezinsvakantie in Nederland

Een unieke gezinsvakantie in Nederland

Ook toe aan vakantie, maar wel op een veilige manier? Laat het corona-virus jullie vakantieplannen niet dwarsbomen en huur dit jaar een traditioneel zeilschip met uw gezin. Het ideale vakantiehuis in Nederland, maar dan op het water. U heeft alles bij de hand, enorm veel vrijheid en u kunt de drukte op zoeken, maar dat hoeft niet. Met een schip kunt u ook heel goed de natuur in, ver weg van de massa.

De voordelen van een gezinsvakantie op een schip

  • Dichtbij: Geen files of lange vliegreizen
  • Ruimte: Weg van de massa
  • Vrijheid: U kunt zeilen, maar ook een dagje blijven liggen
  • Afwisselend: Natuur, eilanden, strand of havenstadjes
  • Actief: Zeilen, zwemmen, wandelen en fietsen
  • Ontspannen: Chillen in het kluivernet of een dagje naar het strand
  • O ja, en de hond mag mee

Op een bareboat geen vaarbewijs nodig

U kunt met uw gezin een bareboat huren zonder schipper. Deze traditionele zeilschepen met platte bodem zijn bijzonder geschikt voor uw zomervakantie met het hele gezin op het water. Het is een makkelijk schip om te zeilen en u heeft op de bareboat tot 14 meter geen vaarbewijs nodig. Wilt u toch even een opfriscursus? Geen probleem, voor u uitvaart leren we u de kneepjes van het varen met een platbodem. Na deze korte introductiecursus vaart u zonder problemen de box in- en uit en kunt u moeiteloos manoeuvreren.  

U heeft alle voorzieningen aan boord

Op een schip heeft u voldoende ruimte en kunt u heerlijk buiten aan dek zitten in de zon of in de sfeervolle salon een spelletje spelen. Daarnaast heeft u op een schip alle comfort van thuis. Zoals een goed uitgeruste keuken, comfortabele bedden en een eigen douche & toilet. En er is voldoende bergruimte voor alle meegebrachte boodschappen, spelletjes en speelgoed voor op het water.

Vaargebied: Friese meren, IJsslemeer/Markermeer, IJsseldelta, Randmeren of de Waddenzee

Of u nu van cultuur, historie, of natuur houdt of op zoek bent naar een leuke plek voor de kids. Op een schip bent u flexibel en kunt u alle kanten op. En het leuke is, tijdens een vakantie heeft u meer tijd en kunt u gemakkelijk verschillende vaargebieden combineren en een zeilzwerftocht houden langs verschillende sfeervolle havenstadjes, strandjes, de Waddeneilanden of de Friese meren. Zo heeft u elke dag een andere omgeving en is het leuk voor alle gezinsleden.

Liever de drukte vermijden?

Met een schip heeft u voldoende ruimte om u heen. Ligt u liever niet in een haven? Ga dan off-grid de natuur in. U heeft tenslotte alle voorzieningen bij u op een schip en kunt makkelijk de rust en de ruimte opzoeken. Lekker voor anker bij een onbewoond eilandje of aan een steiger op een van de Friese meren. Overnachten midden in de natuur, onder een mooie sterrenhemel met kabbelende golfjes als achtergrondgeluid. Hoe uniek is dat? Zo kunt u op een veilige manier samen genieten en weer opladen op een van de mooiste plekjes in Nederland.

Met meerdere gezinnen op stap?

Huur een klipper, tjalk of Barkentijn. Deze traditionele zeilschepen zijn groot genoeg voor meerdere gezinnen. Iedereen heeft een eigen hut en er zijn voldoende sanitaire voorzieningen aan boord. Deze schepen huurt u met schipper en bemanning en u kunt meehelpen met zeilen, maar het hoeft niet. Hoe relaxed is dat. Vertel uw wensen en de schipper vaart u naar de mooiste plekjes van Nederland. En als u uitgezeild bent, hebben ze vaak een bananenboot, kano, sushirol of andere attributen aan boord om samen mee in het water te spelen. Fun verzekerd!

Corona en flexibel omboekgarantie

Uiteraard houden wij rekening met alle corona-maatregelen en voorschriften van de Rijksoverheid en het RIVM. Zo heeft u aan boord van een eigen schip voldoende ruimte voor het hele gezin, een eigen douche en toilet en houdt u gemakkelijk afstand van anderen. En met de flexibele omboekgarantie loopt u geen risico als u nu alvast uw vakantie boekt voor deze zomer.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van weekendjes weg en (korte) vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Met en zonder schipper
  • 16 verschillende vertrekhavens