Populaire schepen met opstaphaven Makkum

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Makkum

Haven Makkum

Vlak onder de Afsluitdijk ligt het Friese dorp Makkum, te midden van een prachtig natuurgebied. Vlak voor Makkum kunt u heerlijk voor anker gaan.
De haven van Makkum ligt direct naast het centrum. Een prachtig oud centrum met veel historie. Makkum is goed bereikbaar met de auto, er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de haven.

Met het openbaar vervoer is Makkum goed bereikbaar.

Vanaf de bushalte is het ongeveer 5 minuten wandelen naar de haven.

Faciliteiten in de haven van Makkum

In de haven is een sanitair gebouw met douches en toiletten. De haven van Makkum ligt vlak naast het centrum van het gezellige dorp. Het is zo’n 10 minuutjes wandelen naar de supermarkt.

Over Makkum

Makkum wordt dankzij haar ligging ook wel de ‘Poort naar de Waddenzee’ genoemd. Het is een prachtige tussenstop of opstapplek voor een zeiltocht met de schepen van NAUPAR. Het gezellige kleine en authentieke centrum nodigt uit voor een wandeling en drankje op het terras.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.