Jeugdreizen in Holland

Voor een zeiltocht met een groep jongeren in Nederland bent u bij NAUPAR aan het juiste adres. Wij verzorgen al ruim 40 jaar de leukste groepsreizen voor jongeren op een traditioneel zeilschip.

Doe het dit keer eens ander en ga ook met uw schoolklas, padvinders, sportvereniging of kerkgroep op ontdekkingsreis op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee, Friese meren, de IJsseldelta en de Veluwe Randmeren. Wedden dat het een onvergetelijke tijd wordt?

Er op uit met de schoolklas, sportvereniging of padvinders

Een groepsreis op een sfeervol historisch zeilschip staat gelijk aan:

- Samen genieten
- Midden in de natuur
- Het maken van vrienden voor het leven

Er is voldoende ruimte voor educatie, sportieve activiteiten, ontspanning & FUN. En ... het is nog duurzaam ook!

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie voor jeugdgroepen in Nederland

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Ideeën voor een jongerenreis in Nederland

Bekijk alle

Meer informatie over schooluitjes

Jeugdreizen in Holland

Bent u op zoek naar een bijzondere bestemming voor een leerzame studiereis, werkweek, introductiedag(en) of een avontuurlijke vakantie met een groep jongeren? Dan hoeft u niet ver te reizen. Het avontuur ligt immers om de hoek. In het veelzijdige Nederland, waar u met de jeugdgroep kunt zeilen op de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, de IJsseldelta, Veluwerandmeren en/of de Friese meren. Uiteindelijk gaat de trip niet om waar u heen gaat, maar vooral om wat u samen beleeft. En op een schip worden zeker herinneringen voor het leven gemaakt.

De voordelen van een jeugdreis op een schip

  • Jullie hoeven niet ver te reizen en met 16 vertrekhavens is er altijd wel een haven in de buurt.
  • Jullie zijn flexibel en stellen zelf de reis samen. Maar u kunt zich ook laten inspireren door een arrangement.
  • Er is een ruime keuze uit schepen; van groot tot klein en luxe tot basic.
  • Samen met de schipper bepalen jullie de route en helpen jullie mee tijdens het zeilen.
  • Een schip heeft alle gemakken van thuis: een bed, een keuken, douche, toilet en gezellige ruimtes om samen te zitten.
  • De koffers hoeven maar een keer in- en uitgepakt te worden en toch doen jullie verschillende bestemmingen aan.
  • Er zijn heel veel leuke activiteiten op het schip en op de wal.

Zelf samenstellen

Ter inspiratie hebben we voor jeugdgroepen arrangementen voor (korte) midweken of een week. Uiteindelijk kiest u zelf wat het wordt: het schip, de bestemmingen, de invulling van het programma en natuurlijk de de lengte van de zeiltocht. 

Een ruime keuze uit schepen voor jeugdgroepen

Zoekt u een groot of een klein schip, wilt u meer comfort of toch liever basic? Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende schepen. Van een klipper, tot een barkentijn, tjalk of schoener. En u kunt het voor de groep zo luxe maken als u zelf wilt. Alle schepen zijn in ieder geval uitgerust met de gemakken van thuis. Zo kunt u naast het zeilen, samen met de jongeren koken in de goed uitgeruste keuken, de gezellige salon leent zich uitstekend voor spelletjes of een muziekavond en jullie slapen in comfortabele hutten. Daarnaast is er op een traditioneel zeilschip alle ruimte voor leuke activiteiten zoals navigeren, zwemmen, een BBQ, bonte avond of disco.

Ontdek Nederland met een schip

Met een schip kunnen jullie alle kanten op. Of u nu wilt aanmeren in een leuk havenstadje aan het IJsselmeer of Markermeer, gaat ankeren midden in de natuur bij een onbewoonde eilandje of toch liever wilt droogvallen op de Waddenzee om het zeeleven op de zeebodem te verkennen of een wedstrijdje touwtrekken of anchorchallenge te houden. Het schip brengt u overal heen. Samen met de schipper bespreekt u de wensen, bekijkt u elke ochtend het weer en de wind en bepaalt u samen de route. En het leuke is, u kunt de jongeren hierbij betrekken.

Leuke activiteiten op het schip en aan de wal

Tijdens het zeilen helpt de hele groep mee bij het hijsen van de zeilen, overstag gaan, aanleggen in een sluis of haven en het opdoeken van de zeilen. Daarnaast kunnen ze als ze het leuk vinden de schipper helpen bij het navigeren en sturen. Onderweg is er bij mooi weer altijd ruimte voor een ankerstop om te zwemmen of via de boom van het schip af te springen. 

En aan de wal valt ook genoeg te beleven. Een museum, een lekker strand, een speurtocht in het centrum dat altijd dichtbij de haven ligt. Of wat dacht u van een zevenkamp, potje voetbal, fietstocht naar de vuurtoren of een kampvuur bouwen op een onbewoond eiland? Mogelijkheden genoeg om er een afwisselende zeiltrip van te maken voor de jongeren.

Verblijf, vervoer en vermaak in een

Het grootste voordeel van een schip is dat u in een keer klaar bent. U heeft namelijk een accommodatie, vervoersmiddel en fun in een. U hoeft de koffers maar een keer uit te pakken, niet op zoek naar openbaar vervoer of bijvoorbeeld een eetgelegenheid voor een grote groep. Met een schip heeft u alles bij elkaar en u ligt u ook nog elke dag op een andere locatie. Hoe handig is dat?

Meer fun tijdens de jeugdreis

Heeft u een hele grote groep? Verdubbel het plezier en ga varen met meerdere schepen. De schippers zijn gewend met elkaar op te varen en u kunt onderweg ook nog een leuke zeilwedstrijd tussen de verschillende schepen organiseren. 's Avonds ligt u in de haven bij elkaar en kunnen de leerlingen ervaringen met elkaar uitwisselen of elkaar het schip laten zien.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van jeugdreizen op een traditioneel zeilschip in Nederland. Wij kunnen u daarom heel goed adviseren over de vele mogelijkheden. Met zestien vertrekhavens aan het IJsselmeer en de Waddenzee is er altijd wel een haven bij u in de buurt. En onze adviseurs voor jeugdreizen staan u graag te woord om u te helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke trip.