Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
  • Marker Wadden | NAUPAR

Marker Wadden

Image 1
Unieke eilandengroep: de Marker Wadden
De eilandengroep Marker Wadden ligt in het Markermeer. Het doel van deze archipel is het creëren van nieuw leven in het desbetreffende gebied. Vogels, vissen en mensen; iedereen heeft er profijt van. Het natuurparadijs bestaat uit oevers gemaakt van zand, klei en slib uit het Markermeer. Een uniek project!
Er wordt geschat dat de schepen van NAUPAR vanaf de zomer van 2018 koers zullen zetten richting de Marker Wadden. Momenteel is het project nog in volle gang; de oevers worden aangelegd, de waterplanten en vissen komen terug en ook bedreigde vogelsoorten ‘krijgen lucht’ van het nieuwe paradijs. Een geweldig vooruitzicht waar menig natuurliefhebber niet op kan wachten. Nog even geduld!
Marker Wadden
Meer weten over het project de Marker Wadden?
Hieronder ziet u een selectie met populaire opties.

Bekijk hieronder de mogelijkheden van NAUPAR

Over het project de Marker Wadden

Op initiatief van de vereniging Natuurmonumenten ging het project Marker Wadden in 2016 van start. Er werden vijf eilanden aangelegd van een totaaloppervlakte van 750 hectare. Een goede start van de archipel die uiteindelijk 10.000 hectare zal omvatten. Het is dan ook niet voor niets één van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa! Het doel? De natuur in het gebied weer doen opleven.

Ambitie: vogelrijkdom verbeteren!

De Marker Wadden moet de vogelrijkdom in en rondom het Markermeer gaan verbeteren. Natuurmonumenten hoopt dan ook dat bijzondere vogelsoorten hier komen broeden. Al langere tijd overwinteren trekvogels in en rondom het Markermeer en juist voor hen zal het nieuwe paradijs een wereld van verschil zijn. Ook wordt er verwacht dat er vele (zeldzame) vissoorten het gebied zullen betrekken, wat weer van essentieel belang is voor de visetende vogels.

Activiteiten voor bezoekers

Wanneer de Marker Wadden in de zomer van 2018 eenmaal ‘rond’ is, zullen ook de schepen van NAUPAR koers zetten naar dit unieke gebied. Mét gasten aan boord. Zij genieten op de Marker Wadden van de rust en ruimte. Van een mooi zandstrand en een 10 kilometer lang wandelpad tot speelgelegenheid voor de kinderen; overal wordt aan gedacht. Een perfecte combinatie van rustgebieden voor vogels en natuurbeleving voor bezoekers!