• Zeemannen en bijgeloof op een schip

  Bijgeloof op een schip
  Vrijdag de dertiende, niet onder een ladder doorlopen, een zwarte kat, even afkloppen… Allemaal vormen van bijgeloof, die we nog regelmatig tegen komen. Maar wist je dat bijgeloof ook een grote rol speelde in het vroegere leven van een stoere zeeman? Zo moest een zeeman bijvoorbeeld eerst met zijn rechtervoet aan boord stappen voor hij naar zee vertrok, waren vrouwen en katten verboden aan boord en mocht hij zeker niet gaan fluiten tijdens een zeiltocht. Waarom? Lees het hele blog.
 • De vijf leukste activiteiten op Urk

  Urk de vijf leukste activiteiten

  Een bezoek aan Urk, het mooiste dorpje in Flevoland, is de moeite zeker waard. Hoewel het geen eiland meer is, is het typische karakter van dit voormalige eiland in de Zuiderzee bewaard gebleven. Ontdek het unieke dialect, eigen volkslied, de ginkies en de geschiedenis van de bewoners en de visserij op Urk.

 • Zeilen, BBQ en stappen, de ingrediënten voor een mannenweekend

  mannenweekend
  Wanneer heb jij je vrienden voor het laatst gesproken? Of spreken jullie elkaar alleen nog maar via de WhatsApp groep? Dan wordt het zeker tijd voor een weekendje weg. Even mannen onder elkaar. De drukte achter je laten. Gewoon zeilen, biertje drinken, BBQ en stappen. De ingrediënten voor een geslaagde trip met vrienden. Maar waar varen jullie heen? Wordt het een grote stad, kleine stad of gaan jullie de natuur in? Het maakt eigenlijk niet uit. Op een schip zijn jullie heel flexibel en kunnen jullie alle kanten op. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.
 • Tophost Wilfred Spaargaren | Als ik niet vaar, mis ik de gezelligheid en diversiteit van mijn gasten

  Blog Tophost Willi Sudwester
  Schipper Wilfred van de Sudwester kan niet wachten tot het vaarseizoen weer begint. De gezelligheid van zijn gasten, de diversiteit van de mensen die hij tegenkomt, het buiten zijn en de vrijheid, voor Wilfred is het allemaal leuk. En om het zijn gasten nog meer naar de zin te maken, heeft hij afgelopen winter de keuken en de badkamers flink onder handen genomen. Nieuwsgierig wat hij precies gedaan heeft? Lees het in onze blog.
 • Topzeilschoener Brandaris | Een stijlvol schip, met veel ruimte en een gezellig interieur

  Brandaris
  Sommige schepen hebben een bijzonder boeiende geschiedenis. De stijlvolle Brandaris is daar een voorbeeld van. Als je haar ziet varen, zou je niet zeggen dat ze ooit met kanonnen aan boord de haven van Brest heeft verdedigd. En ook niet dat ze eigenlijk als tweemaster is gebouwd, dat ze ‘gered’ is door twee voortvarende Friezen en misschien ook niet dat ze vanbinnen prachtig afgetimmerd is. Stijlvol, luxe én gezellig. Nieuwsgierig naar het hele verhaal van de schoener Brandaris?
 • Tophost Jonathan Wahlers | Ik heb zo’n plezier in mijn werk, dat breng ik over op mijn gasten

  Tophost 2019 Jonathan Wahlers Summertime
  Ken je Jonathan al? Hij is schipper en sinds een jaar ook eigenaar van de Summertime, de enige viermaster in Nederland. Hij doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Daarnaast is er op de Summertime meer te doen dan alleen zeilen. Zo staat er een jacuzzi aan dek, hebben ze een rubberboot met 100PK mee, waarachter ze een bananenboot kunnen knopen. En er zijn nog veel meer attributen om mee in het water en aan boord te spelen. Met zo’n instelling is het niet gek dat je Tophost wordt, toch? 
 • Weekendje weg met kleine kinderen

  Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

  Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje? En stappen er dit jaar jonge kids aan boord? Geen probleem, ook kleine kinderen zullen zich tijdens de vaartocht optimaal vermaken. Droogvallen op het Wad, zandkastelen bouwen op het strand van Stavoren, of het Zuiderzeemuseum bezoeken in Enkhuizen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en onze schepen zijn vanwege de hoge reling ook nog eens heel veilig!

 • Duurzaam bedrijfsuitje I Zeilen door windmolenpark op driemaster

  zeilen door windmolenpark

  Stap samen met uw collega's of relaties aan boord van de driemaster Abel Tasman of Willem Barentsz en maak uw borst alvast maar nat; vandaag beleeft u een intensieve (en gezellige!) dag. Midden op het water! Sterker nog: dwars door het windmolenpark in de Noordoostpolder! Tijdens het zeilen leert u veel over de werking van windmolens en duurzaamheid in de breedste zin van het woord.