Familie de Lange voor 30e keer aan boord bij NAUPAR!

De meivakantie van 2010 is bijzonder voor de familie De Lange. Voor de dertigste keer varen zij uit voor een tocht over de Nederlandse binnenwateren, aan boord van één van de zeilschepen van NAUPAR.

Verleidelijke verhalen over bijzondere tochten

Het begon 30 jaar geleden, toen Cees de Lange, als leraar met zijn schoolklassen ging varen; soms met wel 6 schepen tegelijk. Geboeid door de verhalen van haar zoon, wilde oma de Lange ook graag het zeilen eens zelf ervaren. Zo gezegd, zo gedaan, en het eerste familieweekend op het water werd georganiseerd.

Jaarlijks familie-uitje

Het zeilen was een groot succes en werd dan ook een jaarlijks terugkerend familie-uitje. Oma de Lange is er zelf helaas niet meer bij, maar met de kleinkinderen van inmiddels zelf opa Cees, is het elke keer weer volle bak. De omaboot, waarin het schip tijdens de bijzondere familietochten telkens onofficieel werd omgedoopt, is dan ook veranderd in opa-omaboot, als verwijzing naar de tegenwoordig drieoudste opvarenden. Met leeftijden van 5 tot 88 aan boord, is het een gezellige en levendige boel tijdens de zeiltochten.

Meegevoerd door de wind

In 30 jaar zeilen heeft familie de Lange natuurlijk veel van de Nederlandse binnenwateren gezien. Een favoriete route hebben zij niet; ze laten zich leiden door de wind. Terschelling is altijd het ultieme doel, maar afhankelijk van de weersomstandigheden, zien ze wel waar de wind hen brengt. De leukste havenstadjes waar zij de afgelopen jaren afgemeerd zijn, zijn naast Terschelling ,Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Harlingen.

Familie de Lange op het Deense Langeland

Niet alleen in Nederland heeft de familie gevaren. Met de Hanzestad Compagnie (nu NAUPAR) hebben zij een aantal keer op de Deense wateren gevaren. De familie is het er unaniem over eens dat de zeiltochten tussen de Deense eilandjes door de leukste vaartochten tot nu toe waren. Het is jammer dat ze door de wind Kopenhagen niet gehaald hebben, maar als traditie deed de familie de Lange wel iedere keerhet Deense eiland Langeland aan.

Van generatie op generatie doorgegeven passie

Dat het water en het varen de familie de Lange in het bloed zit, moge duidelijk zijn. Niet alleen varen zij al dertig jaar met NAUPAR, zij hebben ook zelf een zeilschip waarmee zij op vrije dagen over de Randmeren varen. De kleinkinderen zijn dan ook regelmatig bij opa en oma aan boord te vinden. En dat de passie voor zeilen in de familie de Lange ver gaat, blijkt wel uit het feit dat één van de kleindochters dit jaar zelfs als maat werkzaam is op de Meridiaan, één van de schepen bij NAUPAR.

Ook een keer meevaren met NAUPAR?

Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact op met een van onze collega’s. Zij weten precies welk schip het beste past bij jullie wensen en informeren je graag over de verschillende vaargebieden en mogelijkheden rondom het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren. 

Meer lezen?

Een schip als accommodatie voor familieweekend I Tips organiseren familieuitje I Hoe lkies ik het jusite schip I Leukste weekendjes weg I Weekendje weg met kinderen I Maak je zeiltocht leuker met deze apps I Uitwaaien op de Waddeneilanden