Stedemaeght is verbouwd

Stedemaeght zeilend

 De indrukwekkende Stedemaeght is afgelopen winter 2015 verbouwd. Met name de verplaatsing van de volledig uitgeruste bar maakt zichtbaar verschil. Het steeds dichterbij komende evenement SAIL Amsterdam was een van de redenen om de verbouwing juist toen nog uit te voeren.

De Stedemaeght

De Stedemaeght is een imposant zeilschip dat u garant staat voor een unieke en onvergetelijke vaartocht. Van een zakelijke bijeenkomst tot een huwelijksjubileum; aan boord van de Stedemaeght slaagt elke gelegenheid. De kershouten betimmering en de vele prachtige details maken van de Stedemaeght een schip met allure.

De verbouwing

Het dekhuis van de Stedemaeght is verbouwd, maar met name de nieuwe locatie van de bar maakt zichtbaar verschil. De mooie mahoniehouten bar was voorheen slechts via één zijde te bereiken: "Een verkeerde plaats, waardoor bovendien ook veel onnodige ruimte van het dekhuis werd ingenomen”, aldus eigenaar Toon Slurink. De nieuwe bar bevindt zich nu tegen de achterwand van het dekhuis, waarmee er veel ruimte is vrijgekomen. Deze open ruimte kan goed worden gebruikt voor gezellige onderonsjes, zoals je dat in een bar kan verwachten.

Op de oude plaats van de bar kan nu, indien gewenst, een tafel worden geplaatst, zodat er bij grote groepen op twee plaatsen het buffet of een koffietafel kan worden gepresenteerd. Dankzij de verplaatsing van de bar, is er bovendien meer ruimte voor een dansvloer. Er is tevens een professionele geluidsinstallatie aangebracht, die via een computer wordt gevoed met een breed scala aan muziekstijlen en op het nieuwe TV scherm kunnen eventueel doorlopende presentaties worden gegeven.

Klaar voor SAIL Amsterdam

De nieuwe indeling van de Stedemaeght heeft ervoor gezorgd, dat het schip helemaal klaar is voor het spectaculaire SAIL Amsterdam. De Stedemaeght was vóór de verbouwing al een van de favorieten. Dat blijkt wel, want het schip is als eerste van alle NAUPAR-schepen volledig uitverkocht voor SAIL Amsterdam 2015.

Meer informatie over de Stedemaeght of SAIL 2025?

Bekijk de Stedemaeght, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen graag.

Meer lezen?

SAIL Amsterdam I SAIL KampenWat is een Tallship I Zo kies je het juiste schipTrouwen op een driemaster I Verschillende typen schepen I Het verschil tussen boot en schip I De geschiedenis van de chartervaart