Zeilschip Hester en de zeilkampen van St. Laurentius, een topcombinatie!

Schip Hester zeilend

De schepen bij NAUPAR zijn uitermate geschikt voor meerdaagse zeilkampen. Met aan boord alle faciliteiten om een comfortabel verblijf te garanderen én de mogelijkheid om zelf actief mee te doen. De deelnemers van St. Laurentius kunnen erover meepraten, zij doen dit al meer dan twintig jaar.

St. Laurentius zeilkampen

Sinds 1996 organiseert het Duitse St. Laurentius zeilkampen voor jongeren van 14-17 jaar. De deelnemers doen actief mee aan het kamp. Zo koken ze zelf, zorgen dat alles schoon blijft en helpen de schipper met varen. "Het is een enorme organisatie vooraf, maar zodra we in Lelystad aan boord zijn is het geweldig", aldus Anna Haverkamp. Zij is al zeven jaar een van de begeleiders op de vaartochten.

Het zeilkamp van 2017

Het eerste deel van het kamp bestaat uit een fietstocht van ongeveer 250 kilometer. Deze vindt plaats in etappes en eindigt in opstaphaven Lelystad. Daar volgt een zesdaagse zeiltocht met zeilschip Hester over het IJsselmeer. In de tweede week van augustus zullen zij diverse plaatsen aandoen rondom het IJsselmeer, al kan het maar zo zijn dat ze naar Terschelling varen. Veel is afhankelijk van het weer en wat er ter plekke met de schipper wordt besloten.

Zeilschip Hester

De veertig meter lange tweemastklipper Hester is in 1898 gebouwd als vrachtschip. Nadat de zeilende vrachtvaart minder werd, is de Hester omgebouwd tot een comfortabel zeilschip. Naast comfort biedt de Hester ook actie. Want met de beschikking over een speedboot en een zes-persoons banaan is er ook vermaak voor de actievelingen!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van de Hester?

Bekijk de beschikbaarheid van het schip of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag over de vele mogelijkheden van de Hester.

Meer lezen?

Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen I Een schip is de perfecte groepsaccommodatie I Zes leuke bestemmingen aan het IJsselmeer en Markermeer I Zo werkt droogvallen op het Wad I De 5 leukste havensteden aan de Friese kust I Favoriete stranden rond het IJsselmeer I Leuke activiteiten op Terschelling