Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeƫn van en naar Enkhuizen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Enkhuizen

Bekijk alle

Enkhuizen

Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer en Markermeer en kent meerdere havens. Deze levendige stad nodigt uit voor een bezoekje tijdens uw zeilzwerftocht over het IJsselmeer, maar is ook de ideale vertrekhaven voor bijvoorbeeld een zeiltocht richting de Waddenzee. De schepen van NAUPAR liggen voornamelijk aan de gezellige Gependam, de Oude Harlingersteiger en in de Buitenhaven. De Oude Harlingersteiger bevindt zich aan de buitenkant van de Wierdijk en wordt veel gebruikt voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. De Oude Harlingersteiger is goed bereikbaar, zowel via het openbaar vervoer als met de auto.

Faciliteiten in de havens van Enkhuizen

De meeste havens van Enkhuizen liggen op loopafstand van het oude stadscentrum. In de havens zelf zijn een aantal voorzieningen aanwezig. Zo kunnen bezoekers gebruik maken van de het toiletgebouw, Wi-Fi en de afvalbakken.

Over Enkhuizen

Enkhuizen is een oude VOC stad met een rijke historie.  U proeft nog steeds de sfeer van vroegere tijden als u door het oude stadscentrum dwaalt. Ook zijn er vele leuke bezienswaardigheden in Enkhuizen, zoals het Zuiderzeemuseum, het Flessenscheepjesmuseum en Sprookjeswonderland,. U hoeft zich in deze stad niet te vervelen.

Routebeschrijving