Populaire schepen met opstaphaven Enkhuizen

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeƫn van en naar Enkhuizen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Enkhuizen

Bekijk alle

Enkhuizen

Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer en Markermeer en kent meerdere havens. Deze levendige stad nodigt uit voor een bezoekje tijdens uw zeilzwerftocht over het IJsselmeer, maar is ook de ideale vertrekhaven voor bijvoorbeeld een zeiltocht  richting de Waddenzee.

De schepen van NAUPAR liggen voornamelijk aan de gezellige Gependam, de Oude Harlingersteiger en in de Buitenhaven. De Oude Harlingersteiger bevindt zich aan de buitenkant van de Wierdijk en wordt veel gebruikt voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto bereikt u Enkhuizen via A- en N-wegen. U kunt eerst naar de haven rijden om bagage te lossen, dit kan voor de slagboom op de Wierdijk. Let op, met een bus of touringcar lukt dit niet.

Naast de Gependam ligt het gratis parkeerterrein bij het NS-station. Hier kunt u uw auto neerzetten als u alle bagage aan boord heeft gebracht. U mag hier uw auto parkeren voor onbeperkte tijd en zonder parkeerschijf. Vanaf hier is het ongeveer tien minuten lopen naar de ligplaatsen van de schepen. Laat geen kostbaarheden achter in de auto, want dit parkeerterrein is niet beveiligd. Voor het geval u met de bus reist, hoeft u niet meer dan 400 meter te lopen om bij het schip te komen.

Het station bevindt zich ook direct naast de Gependam en de oude binnenhaven en het is niet meer dan 10 minuten lopen naar de ligplaatsen van de schepen.

Faciliteiten in de havens van Enkhuizen

De meeste havens van Enkhuizen liggen op loopafstand van het oude stadscentrum. In de havens zelf zijn een aantal voorzieningen aanwezig. Zo kunnen bezoekers gebruik maken van de het toiletgebouw, Wi-Fi en de afvalbakken.

Over Enkhuizen

Enkhuizen is een oude VOC stad met een rijke historie. U proeft nog steeds de sfeer van vroegere tijden als u door het oude stadscentrum dwaalt. Ook zijn er vele leuke bezienswaardigheden in Enkhuizen, zoals het Zuiderzeemuseum, het Flessenscheepjesmuseum en Sprookjeswonderland. U hoeft zich in deze stad niet te vervelen. Lees meer over Enkhuizen.