Vakantie op de Waddenzee

Niets zo bijzonder als een vakantie met uw gezin, familie of een groep vrienden op de Waddenzee, waar u geniet van de schitterende natuur, de wind in uw haren en de geur van zilte zeelucht. Een vakantie op een schip is:

- Afwisselend: u hopt van eiland naar eiland
- Avontuurlijk: u kunt droogvallen en wandelen over de zeebodem
- Bijzonder: u kunt zeehonden spotten
- Leuk voor jong en oud: strand, fietsen of een terrasje pakken

En, u komt heerlijk tot rust en heeft alle tijd voor elkaar op de schepen van NAUPAR.

De voordelen van NAUPAR

Of u nu op zoek bent naar een groot of klein schip, met of zonder schipper; bij NAUPAR vindt u altijd een passend schip voor uw vakantie op de Waddenzee. Wij bieden:

- De grootste keuze uit kleine en grote schepen
- Schepen met schipper en zonder schipper
- Maar liefst 16 havens waar u kunt opstappen

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring in organiseren van vakanties op het water en is aangesloten bij de HISWA, de brancheorganisatie van de watersport

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw vakantie op de Waddenzee

Bekijk alle

Populaire blogs over familievakanties

Bekijk alle

Ideeën voor uw vakantie op de Waddenzee

Bekijk alle

Meer informatie over zeilvakanties

Vakantie op de Waddenzee

Wilt u op vakantie naar de Waddenzee met uw gezin, familie of een groep vrienden? Een schip is de ideale accommodatie. U bent niet geboden aan een plaats, heeft voldoende afwisseling, het is leuk voor jong en oud en u hoeft maar een keer uw tassen uit te pakken. Op een schip heeft u alle gemakken van thuis, maar toch echt het gevoel dat u op vakantie bent door de rust, ruimte en het weidse uitzicht.

Huur een traditioneel zeilschip met schipper

Heeft u geen zeilervaring en wilt u liever een schip huren met schipper? Dan is een mooie tjalk, klipper of Barkentijn echt iets voor u. Deze traditionele zeilschepen zijn de ideale accommodatie voor een vakantie met een of meerdere gezinnen of een groep vrienden met kinderen. U huurt het schip met bemanning en zult verbaasd staan over de hoeveelheid ruimte en comfort aan boord. Daarnaast hoeft u niet zelf niet te kunnen zeilen, maar kunt u uiteraard wel meehelpen als u dat wilt. Ontdek samen met uw familieleden of vrienden hoe leuk een schip is als alternatief voor vakantiehuis of drukke camping.  

Liever een schip zonder schipper?

Gaat u liever op vakantie zonder een schipper? Huur dan een bareboat zonder schipper. Deze lemsteraken zijn ideaal voor een vakantie op de Waddenzee. En het leuke is, u heeft geen vaarbewijs nodig. Het varen met een platbodem is niet ingewikkeld. Maar als u nog geen ervaring heeft in het zeilen met een platbodem, kunt u altijd voor vertrek een korte introductiecursus volgen. Dit gaat u zeker heel veel plezier opleveren bij het zeilen, aanleggen en de box in- en uitvaren.

Hoe lang wilt u varen?

Of u nu kiest voor een (lang) weekend, een midweek of week? U geniet hoe dan ook van uw verblijf op de Waddenzee. Ieder zeilschip biedt u een andere ambiance en mate van comfort, daarom vindt u bij NAUPAR altijd een schip dat bij uw wensen past. NAUPAR biedt de grootste verscheidenheid aan traditionele zeilschepen; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken. Voor elk gezelschap een geschikt verblijf.

Daarom op vakantie naar de Waddenzee

De Waddenzee is een unieke plek om te zeilen door de getijden, geulen en platen waar u kunt droog vallen met de platbodem. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar het heeft natuurlijk nog meer voordelen als u er op vakantie gaat: 

  • U kunt uit maar liefst 5 eilanden kiezen met elk een eigen karakter
  • U kunt droogvallen en over de bodem van de zee lopen bij eb
  • Op de eilanden kunt u naar het strand, fietsen, wandelen of een terrasje pakken in een gezellig plaatsje
  • Elk eiland heeft een bijzondere en afwisselende natuur
  • De eilanden hebben de meeste zonuren van Nederland

Catering tijdens uw vakantie op de Waddenzee

Wilt u tijdens uw vakantie op de Waddenzee in de goed uitgeruste keuken gezamenlijk een smakelijke maaltijd bereiden? Of houdt u zich liever vooral bezig met het zeilen of bijpraten met uw familieleden of vrienden? Kies dan bij boeking uit een van onze vele cateringarrangementen en laat NAUPAR uw catering verzorgen.

Andere vaargebieden ontdekken

Een vakantie op de Waddenzee is maar een van de vele mogelijkheden op een zeilschip van NAUPAR. U kunt namelijk ook zeilen op het IJsselmeer, Markermeer, de Friese Meren of in de Kop van Overijssel. Daarnaast kunt u bij NAUPAR kiezen uit zestien verschillende havens om op te stappen, zo vindt u zeker een vertrekplaats bij u in de buurt.

Het is natuurlijk mogelijk om uw vakantie naar de Waddenzee in Harlingen te starten, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld op te stappen in Kampen, Enkhuizen, Lelystad of Lemmer. En vanuit Lelystad zit u met goed weer en gunstige wind al in een dag op de Waddenzee.