Vakantie met klipper op IJsselmeer

Niets zo afwisselend, ontspannen en leuk als een vakantie met het hele gezin, de familie of een groep vrienden op een prachtige klipper.

Terwijl u over het IJsselmeer zwerft, heeft u de accommodatie altijd bij u en kunt overal aanleggen of voor anker gaan. En u mag de schipper meehelpen tijdens het zeilen, maar het hoeft niet. U kunt ook heerlijk relaxed aan dek genieten van de weidsheid van de omgeving en de prachtige horizon.

Wedden dat u weer helemaal kunt opladen op het water?

De voordelen van een klipper

Deze traditionele platbodems bieden een zee van ruimte voor grotere groepen. Wij zetten een paar voordelen van een klipper op een rij:

- ruime schepen met comfortabele hutten, douches en toiletten
- een ruim dek met voldoende zitplaatsen voor iedereen
- een royale salon en goed uitgeruste keuken

En waar u ook heen vaart, u heeft altijd uw accommodatie bij u. Zo hoeft niet elke keer in- en uit te pakken. Vaart u met ons mee?

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen voor uw vakantie met een Klipper op het IJsselmeer

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor zeilvakantie met een Klipper op het IJsselmeer

Bekijk alle

Populaire blogs over gezinsvakanties

Bekijk alle

Meer informatie over zeilvakanties

Vakantie met een klipper op het IJsselmeer

Welk water gaat u ontdekken tijdens de vakantie?

Waar zou u tijdens uw vakantie met de klipper naar toe willen varen? Kiest u voor een zeilvakantie naar de Waddeneilanden, waarbij u onderweg zeehonden kunt spotten of, als het getij het toelaat, wilt u droogvallen op het Wad? Of gaat u het IJsselmeer of de Friese Meren verkennen? Welk water het wordt, maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om de ervaring van het zeilen, en het aan boord zijn op een schip samen met uw familie of vrienden. Dát maakt uw vakantie klipper tot een succes!

Vakantie IJsselmeer op een klipper

Met zoveel schepen in ons aanbod kunt u kiezen uit diverse vertrekhavens voor het begin van uw vakantie per klipper op het IJsselmeer. Daarnaast is er ook volop keuze uit havens die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Hier vindt u alvast wat voorbeelden, de rest ziet u vermeld per schip: Kampen, Enkhuizen, Lemmer, Lelystad, Harlingen.

Houdt u van koken of besteedt u het liever uit?

Liefhebbers krijgen alle gelegenheid om zich uit te leven in de goed ingerichte keuken aan boord (of kombuis zoals ze dat noemen op een schip) en daarna kunt u samen de afwas te doen. Heeft u tijdens uw vakantie op een klipper liever geen huishoudelijke taken en zijn er te weinig master chefs aan boord? Dan kunt u zich ook laten verwennen en catering bestellen. Van een eenvoudige maaltijd tot een uitgebreid viergangendiner; een kok komt dit bij u aan boord bereiden. Zo is het vakantie voor iedereen!