Ontdek het IJsselmeer met een klipper

Laat uw vakantie beginnen; zeil mee aan boord van een prachtige klipper op IJsselmeer! Waar u ook heen vaart, uw vakantie klipper betekent plezier voor iedereen. Als de schipper zijn instructies heeft gegeven, dan worden de trossen losgegooid en kan de vaartocht beginnen op IJsselmeer.
Geniet van de rust op het water en de weidsheid van de omgeving.

Met anderen alleen op reis

Hebt u een groep die (net) niet groot genoeg is om een compleet schip mee af te huren? Wilt u graag eens met uw gezin een vakantie op een klipper maken? Dat kan! Reserveer dan een of meerdere hutten en ga mee met een georganiseerde individuele reis.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Op vakantie met een klipper

Welk water gaat u ontdekken?

Waar zou u tijdens uw vakantie per klipper naar toe willen varen? Kiest u voor een zeilvakantie naar de Waddeneilanden, waarbij u onderweg zeehonden kunt spotten of, als het getij het toelaat, droogvallen op het Wad? Of gaat u het IJsselmeer of de Friese Meren verkennen? Welk water het wordt, maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om de ervaring van het zeilen, en het aan boord zijn op een schip samen met uw familie of vrienden. Dát maakt uw vakantie klipper tot een succes!

Vakantie IJsselmeer op een klipper

Met zoveel schepen in ons aanbod kunt u kiezen uit diverse vertrekhavens voor het begin van uw vakantie per klipper op het IJsselmeer. Daarnaast is er ook volop keuze uit havens die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Hier vindt u alvast wat voorbeelden, de rest ziet u vermeld per schip: Almere,  Amsterdam, Lelystad, Den Oever, Edam, Enkhuizen, Harderwijk, Harlingen, Hoorn, Kampen, Lemmer, Marken, Medemblik, Monnickendam, Muiden, Urk, Volendam, Terschelling, Texel of Ameland.

Houdt u van koken of besteedt u dat liever uit?

Het is een echte uitdaging om tijdens de vaartocht een maaltijd te bereiden, want als er genoeg wind staat, staan u aardappels schuin onder water! Liefhebbers krijgen alle gelegenheid om zich uit te leven in de kombuis en met de groep gezellig samen de afwas te doen. Hebt u tijdens uw vakantie op klipper liever geen huishoudelijke taken en zijn er weinig master chefs aan boord? Dan kunt u zich ook laten verwennen en catering bestellen. Het is tenslotte vakantie! Van een eenvoudige maaltijd tot een uitgebreid viergangendiner; een kok komt dit bij u aan boord bereiden.

Gelerateerde pagina's

Varen IJsselmeer
Trouwen op het IJsselmeer
Zeilwedstrijden IJsselmeer
Zeilschip Ijsselemeer
Boottocht IJsselmeer
Zeilen IJsselmeer
Vakantie Klipper IJsselmeer
Bootreizen IJsselmeer
Groepsreizen IJsselmeer
Weekend varen op het IJsselmeer
Fietsen en zeilen rondom het IJsselmeer