Veerdienst van Enkhuizen naar Urk

De driemast topzeilschoener Willem Barentsz vaart dagelijks van 17 juli tot en met 17 augustus tussen Enkhuizen en Urk (met uitzondering van de zondagen). Een mooie kans om eens een dagje op een groot traditioneel zeilschip mee te varen en uw dagje uit te combineren met een bezoek aan de leuke havensteden Enkhuizen of Urk.

Driemaster Willem Barentsz

De Willem Barentsz werd in 1931 te water gelaten. In 1988 is het schip omgebouwd tot een luxe dagtochtenschip en werd het de eerste officiële trouwlocatie op het water. Met haar vele zeilen, spierwitte uiterlijk en teakhouten opbouw is de Willem Barentsz een majestueuze verschijning.

Veerdienst Enkhuizen Urk

Vanaf 17 juli tot en met 17 augustus vaart de driemaster Willem Barentsz dagelijks als veerdienst tussen Enkhuizen en Urk (met uitzondering van de zondagen). Een mooie kans voor iedereen die graag een dagje met een authentiek zeilschip wil varen!

Een leuk dagje weg voor het hele gezin


Met de veerdienst Willem Barentsz naar Urk is voor zowel gezinnen als vriendengroepen een ideaal dagje weg.  Een unieke manier om kennis te maken met het zeilen op een traditioneel zeilschip. Eenmaal in de haven van Urk heeft u ruim de tijd om deze mooie havenstad te ontdekken. Bijvoorbeeld per fiets of met een gids. Maar het is ook mogelijk om pas in Urk op te stappen en mee terug te varen naar Enkhuizen.

Programma

  • 10.45 uur De veerdienst vertrekt van Enkhuizen naar Urk
  • 13.30 uur U komt aan in de haven van Urk
  • 15.15 uur De veerdienst vertrekt van urk naar Enkhuizen
  • 18.00 uur U komt aan in de haven van Enkhuizen

De Willem Barentsz


De Willem Barentsz werd in 1931 te water gelaten. In 1988 is het schip omgebouwd tot een luxe dagtochtenschip en werd het de eerste officiële trouwlocatie op het water. Met haar vele zeilen, spierwitte uiterlijk en teakhouten opbouw is de Willem Barentsz een majestueuze verschijning. Kijk voor meer informatie over de Willem Barentsz op www.naupar.nl/schip/willem-barentsz.

Of wordt het toch een dagje weg met de driemaster Abel Tasman, die koers zet richting het gezellige Hoorn of Volendam? Hoe dan ook: veel plezier!

Gerelateerde pagina's


Dagje weg