• Verhoog de teamspirit en verminder stress met een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip

  Bedrijfsuitje stress verminderen en teamspirit verhogen

  Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, vooral als het doel is om de stress onder werknemers te verminderen en een betere werksituatie op kantoor te creëren. Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip kan echter de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we vijf redenen waarom deze avontuurlijke activiteit werknemers inspireert, ontspant en hen dichter bij elkaar brengt.

 • Uit de kombuis I Eten & drinken rond het IJsselmeer I Hoornse Broeder

  Hoorn - Specialiteit - Hoornse Broeder

  Hoorn is niet alleen een mooie bestemming, maar ze hebben er ook een heerlijke specialiteit: Hoornse Broeder. Deze West-Friese lekkernij is een rijke variant op de bekende krentenmik uit Enkhuizen, met een verrukkelijke toevoeging van kaneel, bruine suiker en romige roomboter in het hart van het brood. Je kunt de Hoornse Broeder natuurlijk overal kopen in Hoorn, maar hoe leuk is het om deze aan boord van het schip te maken? Verras jij je gezelschap met een zelfgebakken Hoornse Broeder tijdens een gezellige zeiltocht naar deze sfeervolle havenstad aan het Markermeer?

 • NAUPAR legt uit: Wat is een Tallship

  NAUPAR legt uit Wat is een Tallship
  Tijdens SAIL 2025 zijn ze weer te bewonderen: de Tallships. Enorme zeereuzen die hun oorsprong vinden in het tijdperk van ontdekkingsreizen en handel op zee. Van oudsher werden ze gebruikt voor langeafstandsvaart, maar tegenwoordig zijn het vooral opleidingsschepen en zijn ze te zien tijdens nautische events en natuurlijk de Tallships race. Maar wat is nou eigenlijk een Tallship en waaraan kun je ze herkennen. NAUPAR legt het uit.
 • Een gastenboek mag tijdens jullie bruiloft op het water niet ontbreken

  Een nautisch gastenboek mag tijdens de bruiloft niet ontbreken
  Een onvergetelijk gastenboek mag absoluut niet ontbreken op jullie bruiloft op het water. Maar hoe kun je dit bijzondere moment van schrijven nog specialer maken en er misschien zelfs een nautische draai aangeven? In deze blog delen we enkele suggesties die een extra touch geven aan jullie gastenboek en gemakkelijk uitvoerbaar zijn op een schip.
 • Een betere verbinding met elkaar bereik je tijdens een zeiltocht

  Een betere verbinding met elkaar bereik je tijdens een zeiltocht

  In een wereld waarin we steeds meer digitaal verbonden zijn, vergeten we soms het belang van echte menselijke verbinding. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, schoolreisje of een uitstapje met familie en/of vrienden, het creëren van een sterke en betekenisvolle band is essentieel voor gezamenlijk plezier en het bereiken van gemeenschappelijke doelen. 

 • Tip van NAUPAR I Maak tijdens de zeiltrip een logboek met de kids

  Logboek maken met de kids
  Gaan er kinderen mee op jullie zeiltrip en zoek je nog een leuke activiteit om ze bezig te houden tijdens het varen of in de haven? Maak samen met de kids een logboek. Dit is een soort reisdagboek voor schepen. Natuurlijk zijn er online varianten, maar nog leuker is het om het direct te schrijven, plakken en knippen tijdens jullie zeiltrip. Zo vervelen de kids zich niet, krijgen ze meer mee van de zeiltocht, vergeet je niets en hebben jullie ook nog een leuk aandenken om mee naar huis te nemen ook.
 • Weekendje weg Nederland I Leuke activiteiten met kinderen

  Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

  Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje en zoek je een leuke accommodatie waar kleine kinderen zich ook kunnen vermaken? Een weekendje weg of vakantie op een traditioneel zeilschip is misschien niet je eerste keuze, maar wel een aanrader. Je hebt namelijk het comfort van een vakantiehuis, het is afwisselend en je ligt elke dag op een andere locatie en iedereen kan zich goed vermaken. Op het schip en aan de wal. Van jong tot oud. Er is voor iedereen wel wel iets leuks te verzinnen en zeker ook voor kleine kinderen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 • Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

  Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

  Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!