• Open Toptrouwlocatie Route: bezoek de Willem Barentsz!

    Dit evenement is helaas afgelopen. Op zondag 28 juni 2015 is de Willem Barentsz tijdens de Open Toptrouwlocatie Route tussen 11 en 17 uur geheel vrijblijvend te bezoeken in Enkhuizen. Tijdens deze Route georganiseerd door Toptrouwlocaties, is het voor alle bruidsparen mogelijk om een kijkje te nemen bij meer dan 250 trouwlocaties in heel Nederland.

  • Officieel ontvangst van VOC-museumschip de Halve Maen

    Helaas is dit evenement afgelopen. Op 23 mei 2015 komt het enige, nog zeilende 17e eeuwse VOC-schip de Halve Maen aan in Hoorn. De officiële ontvangst belooft een feestelijke dag te worden, zowel voor de inwoners van Hoorn als voor de vip's die aan boord van de Stedemaeght komen.

  • Wifi aan boord van de Stedemaeght

    Stedemaeght zeilend

    De Stedemaeght heeft sinds dit seizoen wifi aan boord! Skype met achtergebleven collega's tijdens een zakelijke vergadering of zet uw trouwfoto's direct online. Na de verbouwing van de prachtige Stedemaeght is het implementeren van wifi ook zeker een goede keuze geweest van de eigenaar.

  • Het was een zonnig Leraren informatieweekend

    In het weekend van 18 en 19 april 2015 vond het Leraren informatieweekend plaats. Dit jaar voeren ongeveer zestig leerkrachten en jongerenbegeleiders uit Duitsland en België van het pittoreske havenstadje Monnickendam naar onze bruisende hoofdstad Amsterdam. Het doel: ervaren hoe het is om aan boord van een authentiek zeilschip een weekend door te brengen met een groep.

  • Stedemaeght is verbouwd

    Stedemaeght zeilend

    De indrukwekkende Stedemaeght is afgelopen winter verbouwd. Met name de verplaatsing van de volledig uitgeruste bar maakt zichtbaar verschil. Het steeds dichterbij komende evenement SAIL Amsterdam was een van de redenen om de verbouwing juist toen nog uit te voeren

  • Duitse kerkgroep: "We genieten volop"

    De Duitse kerkgroep is inmiddels alweer twee dagen onderweg en ze hebben het ontzettend naar hun zin tijdens deze unieke vaartocht over het IJsselmeer. Het schitterende uitzicht over de Nederlandse wateren in combinatie met de informatieve (groeps)lessen en kerkbezoeken maken van deze vaartocht een onvergetelijke ervaring.

  • Met Leraren Informatieweekend naar Amsterdam

    Helaas is dit evenement afgelopen. Tromgeroffel.. De bestemming van het Leraren informatieweekend is bekend. Tijdens dit leuke en leerzame weekend varen we vanuit Monnickendam naar het culturele en indrukwekkende Amsterdam. U ontdekt hoe het er tijdens een schoolreis aan boord van een zeilschip aan toegaat en tegelijkertijd beleeft u Amsterdam op zijn best: op het water.

  • Grote jongerengroep stapt weer aan boord bij NAUPAR

    Op dinsdag 24 maart 2015 is het weer zo ver: de jonge kerkgroep uit Noord Duitsland stapt aan boord van diverse authentieke zeilschepen van NAUPAR. Gedurende zeven dagen lang varen de ruim 630 jongeren verdeeld over 23 zeilschepen over het IJsselmeer en de Waddenzee.