• Klantverhaal: Mantelzorgers genieten samen van de Marker Wadden

  Marker Wadden
  Jacob en zijn vrouw, beiden mantelzorgers van hun gehandicapte zoon, gingen op expeditie naar de Marker Wadden. Over het algemeen kunnen ze er niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten in op de driemaster Abel Tasman.
 • Klantverhaal I Naar de Marker Wadden, het leukste uitje voor het hele gezin

  Blog Marker Wadden uitje
  Zijn jullie op zoek naar een uniek, leerzaam en leuk uitje voor het hele gezin? Dan is de expeditie naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan Henriëtte beamen, zij scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn zeven nieuwe eilanden in het Markermeer. Aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling wordt ruim gehaald. Zo zijn er al vele (zeldzame) vogelsoorten en bijzondere plantjes gespot. Zoals moerasandijvie, bijvoorbeeld. In het voorjaar kleurt dit pioniersplantje het hele eiland geel. Welke vogels en planten spot jij?
 • Routesuggestie: Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

  Blog Routesuggestie Lelystad

  Zodra je Lelystad nadert word je begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens jullie vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten in Lelystad voor jullie op een rijtje gezet.

 • Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Regent het tijdens uw zeiltrip in Nederland? Maak een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam. Daar valt genoeg te beleven, zelfs tijdens een regenachtige dag. Amsterdam heeft meer dan 50 musea, een paar fantastische foodhallen waar u zonder last te hebben van de regen kunt genieten van het lekkerste eten of u duikt in een van de vele overdekte rondvaartboten voor ontdekkingstocht langs de grachten. Genoeg alternatieven! Wij zetten er een paar voor u op een rij.

 • Routesuggestie: Stavoren, de oudste Elfstedenstad van Friesland

  Stavoren-700X300

  Het is de oudste stad van Friesland en wordt door het IJsselmeer aan drie kanten omsloten door water: Stavoren De stad heeft een rijke en intrigerende geschiedenis en is tegenwoordig vooral een mooi authentiek stadje met een fijne haven, lekkere restaurantjes, cafés en een gezellige winkelstraat. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor jullie op een rij.

 • Routesuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Blog - Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer is Medemblik echt een aanrader. Het is een van de oudste stadjes aan het IJsselmeer en biedt naast een pittoresk centrum met gezellige restaurantjes en cafés, ook een aantal leuke musea. Zoals Kasteel Radboud, een burcht uit de 13e eeuw, en het Bakkerijmuseum met lekkernijen uit vervlogen tijden.Maar ook het Nederlands Stoommuseum, waar kinderen in het interactieve stoomlab zelf kunnen ontdekken hoe stoom werkt. Genoeg afwisseling en leuke activiteiten voor jong en oud, tijdens een trip over het IJsselmeer. En het mooie is, ze liggen allemaal op steenworp afstand van de gezellige en goed beschutte haven. Wij zetten de leukste activiteiten in Medemblik voor jullie op een rij.

 • Tip van NAUPAR: Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Geïnspireerd op de wereldberoemde schaatstocht hebben de inwoners van Friesland een nieuwe Elfstedentocht in het leven geroepen: een tocht langs 11 van de meest bijzondere fonteinen van de verborgen parel van Nederland. Deze tocht vergt geen barre temperaturen onder nul, it giet oan, wanneer u maar wilt.

 • Routesuggestie: Ontdek Friesland, de verborgen parel van Europa

  Friesland: de verborgen parel van Europa

  Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.

 • Bijzonder Arrangement: Beleef een onvergetelijk weekend op Texel

  Blog - Besonderes Arrangement: erleben Sie ein unvergessliches Wochenende auf Texel

  Op zoek naar dat vakantiegevoel, er even helemaal tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur, met familie en/of vrienden, maar is de zomervakantie nog te ver weg? Dat gevoel van lekker willen uitwaaien kennen wij maar al te goed. Het inspireerde ons team om een heerlijk weekendje weg naar Texel samen te stellen. In deze blogpost leest u meer over wat Texel zo leuk maakt en sluiten we af met onze eigen vijf favorieten van dit prachtige Waddeneiland.