• Challenge I Plasticvrije tips voor aan boord

    Plasticvrije tips voor aan boord
    Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open. Alleen al in Amerika worden er meer dan 30 miljoen plastic waterflesjes per minuut gekocht en elke minuut worden er wereldwijd meer dan een miljoen plastic tasjes gebruikt, voor gemiddeld 12 minuten. Het is dus tijd voor actie. Lukt het jou om minder plastic afval te produceren?
  • Teambuilding: Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen collega’s

    Blog Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen col

    Teambuilding is een essentieel aspect voor het verbeteren van de samenwerking en het versterken van relaties binnen een team. Er bestaan talloze activiteiten die teams kunnen ondernemen om deze doelen te bereiken, maar een zeiltocht op een traditioneel zeilschip biedt unieke voordelen. Deze avontuurlijke en gezamenlijke ervaring op het water kan de teamspirit vergroten, de communicatieve vaardigheden verbeteren en het vertrouwen tussen teamleden versterken. In deze blog geven we je enkele redenen waarom een zeiltocht op een schip een uitstekende keuze is voor teambuilding.

  • Zeilen op de Waddenzee | Een week lang leren, ontdekken en groeien

    Zeilen op de Waddenzee | een week lang leren, ontdekken en groeien

    22 studenten en 6 docenten van 8 verschillende hbo’s en universiteiten uit het hele land scheepten samen in op de Utopia, onder de bezielende leiding van schipper Henri en zijn maat John. Doel van de reis: een week lang zeilen over de Waddenzee en heel veel leren over jezelf, de Waddenzee en de eilanden.

  • Met de kerk op zomervakantie | Op een schip vrienden binnen een week

    Klant interview EJEBC
    Een bonte groep veertien- tot zeventienjarigen van de EJEBC (Fusie van protestantse jongeren Epiphanias, Bethlehem, Caroline) in München, vertrok vanuit Harlingen voor een ontspannen zomervakantie op Nederlandse wateren. Hoewel veel van de 29 jongeren elkaar nog niet kenden, hadden ze een geweldige tijd aan boord van de Linde en gingen ze na een week als vrienden weer van boord.
  • Fantastische werkweek I Waddenzee Nederland I Scholengemeenschap Speyer

    Klantinterview school Speyer

    De zevende klassers van een Duitse scholengemeenschap uit Speyer hebben een fantastische week gehad op de Waddenzee en de eilanden. Ze gingen in Harlingen aan boord, iedere klas op zijn eigen traditionele zeilschip. Ze waren onderweg met de Linde, de Brandaris en de Amalia. Vanuit de Friese havenstad voeren ze eerst naar Texel, daarna naar Vlieland en als laatste deden ze Terschelling aan. Aan het einde van de week waren de groepen één geworden en hadden veel leerlingen een flinke stap in hun persoonlijke ontwikkeling gemaakt.

  • Tip van NAUPAR I 4 bijzondere plekken voor een picknick tijdens je zeiltrip

    Bijzondere plekken voor een picknick
    Een weekendje weg, vakantie of dagtocht wordt pas echt bijzonder als je tijdens de zeiltrip een picknick voor de hele groep organiseert op een bijzondere locatie. Heerlijk genieten van elkaars gezelschap, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk het mooie uitzicht over het water. Als je hier niet instant relaxed van wordt.

    Maak jij tijd voor een gezellige picknick met z’n allen? Neem alle ingrediënten voor een picknick mee aan boord. In de keuken heb je alle ruimte om alles goed voor te bereiden. En daarna kies je samen met de schipper een mooie locatie. Wij zetten er alvast een paar op een rij.
  • Boegbeeld I Het visitekaartje van een schip

    Een boegbeeld, het visitekaartje van een schip

    Vroeger hadden schepen allemaal een beeld op de boeg. Als decoratie, om andere schepen af te schrikken of als symbool van bijvoorbeeld macht, kracht of snelheid. Het Spiegelretourschip Soeverein heeft als een van de weinige Nederlandse zeilschepen nog steeds een boegbeeld en toen ze in het droogdok op Urk lag was dat een mooie gelegenheid om haar te restaureren.

  • Tip van NAUPAR I Bescherming tegen de zon tijdens zeiltocht

    Zeilen en beschermen tegen de zon
    Ga je zeilen en schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet je zonnebrandcrème mee te nemen en je tijdens de zeiltochten meerdere keren goed in te smeren. Een goede bescherming op het water is belangrijk, omdat de zonnestralen weerkaatsen op het water en de UV-straling daardoor nog sterker is. In deze blog een paar tips om je goed te beschermen tegen de zon.
  • Bedrijfsuitje I Sprookjesachtige havenstadjes met imposante twee- en driemasters

    Bedrijfsuitje Flexso
    Na een periode van thuiswerken en minimale kantoorbezetting kan het eindelijk weer: een bedrijfsuitje. Reuzegezellig én goed voor de teambuilding om je collega’s weer in levenden lijve te ontmoeten, om bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

    Dat was ook de gedachte bij het IT-consultancy bedrijf Flexso en dus boekten zij voortvarend tien schepen. Met maar liefst 200 mensen vanuit verschillende vestigingen in België en Nederland scheepten ze in voor een heerlijk weekendje weg