Tip van NAUPAR I 4 bijzondere plekken voor een picknick tijdens je zeiltrip

Bijzondere plekken voor een picknick

Een weekendje weg, vakantie of dagtocht wordt pas echt bijzonder als je tijdens de zeiltrip een picknick voor de hele groep organiseert op een bijzondere locatie. Heerlijk genieten van elkaars gezelschap, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk het mooie uitzicht over het water. Als je hier niet instant relaxed van wordt.

Maak jij tijd voor een gezellige picknick met z’n allen? Neem alle ingrediënten voor een picknick mee aan boord. In de keuken heb je alle ruimte om alles goed voor te bereiden. En daarna kies je samen met de schipper een mooie locatie. Wij zetten er alvast een paar op een rij.

Picknicken midden op het water

De eerste is op het schip zelf, op een mooie ankerplek, midden op het water. Zodra er rustig weer met een zonnetje voorspeld wordt, kun je de schipper vragen een mooi ankerplekje op te zoeken voor een picknick. Terwijl jullie de lekkerste hapjes en drankjes bereiden in de goed uitgeruste kombuis, zoekt de bemanning een mooi plekje midden op het water of voor een strandje om het anker te laten zakken. Dek de tafels buiten op het dek, of leg gezellig een (tafel)kleed op het dek. Terwijl jullie dobberen achter het anker en genieten van een heerlijke picknick, zeilen andere schepen voorbij. Sluit de lunch af met een verfrissende duik in het water en jullie kunnen er voor de hele middag weer tegen. Zo maak je van de lunch wel een heel bijzonder moment en heb je alle tijd om in een ontspannen omgeving bij te kletsen op een locatie waar je alleen kunt komen met een schip.

Picknicken op de Marker Wadden

Een paar jaar geleden bestond deze eilandengroep in het Markermeer nog niet. Nu kun je het hoofdeiland bezoeken en is het een geweldige plek om aan te leggen. Organiseer een picknick op het schip in de haven, of neem jullie eten en drinken mee in een tas en ga lekker zitten op het recreatiestrand met uitzicht over het Markermeer. Je waant je aan een Noordzee strand, toch is het water zoet en nodigt het uit voor een zwempartij na de picknick. Maken jullie liever een wandeling na de lunch? Op het eiland zijn twee mooie wandelroutes die jullie langs diverse vogelobservatiehutten, de klimtoren en zelfs een observatiehut onder water voert.

Picknicken bij een onbewoond eiland

Wist je dat je met een traditioneel schip ook naar een onbewoond eilandje kunt zeilen? De perfecte locatie voor een picknick met de hele groep in the middle of nowhere. De eilandjes lenen zich gewoon voor een gezellige picknick, eventueel met een gezellig kampvuur waarop je stokjes met brood, een worstje of marshmallows roostert. Je kunt lekker eerst alles aan boord voorbereiden, daarna alles inpakken en een mooi plekje op het eiland zoeken. En na de picknick is er altijd tijd voor een spelletje voetbal, volleybal of een duik in het water. Succes verzekerd.

Picknicken op de zeebodem van de Waddenzee

We safe the best for last; een picknick op de bodem van de Waddenzee. Als dat niet tot jullie verbeelding spreekt. Zodra de weersvoorspellingen en het getij goed is, varen jullie op de Waddenzee naar een zandbank bij hoog water. Daar gooit de schipper het anker uit en wachten jullie op laag water. Is het eb, dan kunnen jullie van boord met alle picknickspullen en op de bodem van de zee de picknick nuttigen. Wie kan nou zeggen dat ie op de bodem van de Waddenzee gepicknickt heeft? Wij vinden dit toch wel de meest ultieme locatie. Stuur je ons een foto?

Ook een zeiltocht met NAUPAR maken?

Bekijk het uigebreide aanbod van historische zeilschepen. Of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij zijn goed op de hoogte welk schip en welke bestemmingen het beste passen bij jullie gezelschap en wensen. Heb je al een schip op het oog? Bekijk dan hoe je in drie stappen de beschikbaarheid van een schip kunt bekijken.

Meer lezen?

Zo organiseer je een familie-uitje op een schip | Leuke bestemmingen aan het IJsselmeer | Bestemmingen waar je de drukte kunt vermijden | Bijzondere weekendjes weg in Nederland | Marker Wadden Expeditie met de kids | Uitwaaien op de Wadden | Combineer zeilen met een bezoek aan een museum | 10 voordelen van een familievakantie op een schip | Zeemansknopen | Favoriete stranden rond het IJsselmeer