• Bedrijfsuitje I Sprookjesachtige havenstadjes met imposante twee- en driemasters

    Bedrijfsuitje Flexso
    Na een periode van thuiswerken en minimale kantoorbezetting kan het eindelijk weer: een bedrijfsuitje. Reuzegezellig én goed voor de teambuilding om je collega’s weer in levenden lijve te ontmoeten, om bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

    Dat was ook de gedachte bij het IT-consultancy bedrijf Flexso en dus boekten zij voortvarend tien schepen. Met maar liefst 200 mensen vanuit verschillende vestigingen in België en Nederland scheepten ze in voor een heerlijk weekendje weg
  • Tip van NAUPAR I Zo houd je zeilherinneringen langer vast

    Zeilherinneringen langer vasthouden met deze 8 tips
    Gaan jullie een weekendje weg of op zeilvakantie naar de Wadden en wil je de mooie momenten niet vergeten? Zoals zoon of dochter achter het stuurwiel bij de kapitein. Een zeehondje dat met het schip meezwemt op het Wad. Of een avondje bij een kampvuur met ondergaande zon. Met deze tips leg je de herinneringen direct vast tijdens de zeiltrip en kunnen jullie bij thuiskomst nog langer nagenieten van de mooie tocht op een traditioneel zeilschip.
  • Tip van NAUPAR I Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

    Strand IJsselmeer Lemmer

    Is het lekker warm en zonnig weer? Tijd voor een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. De meeste stranden aan het IJsselmeer zijn kindvriendelijk liggen op loopafstand van een haven waar u met het schip ligt. Maar je kunt tijdens de zeiltocht natuurlijk ook de schipper vragen een tussenstop te maken in de buurt van een strandje. Succes verzekerd. Wij zetten alvast vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer op een rij.

  • Tip van NAUPAR I Maak je zeiltrip nog leuker met deze handige apps

    Handige apps tijdens zeiltrip
    Ga je op stap met de familie, een groep vrienden of een stel collega’s? Maak jullie verblijf aan boord van een traditioneel schip nog leuker met deze handige apps. Of je nu benieuwd bent wat je moet pakken, wat voor weer het wordt, lekker wilt wandelen in een havenplaats of een pubquiz in elkaar wilt knutselen. Ze hebben er een handige app voor! Dit zijn gratis apps waar je echt wat aan hebt tijdens jullie zeiltrip.
  • Nieuws I Unieke replica van 17e-eeuws schip vaart weer

    De Soeverein een unieke replica van 17e-eeuws schip vaart weer
    Donderdag 30 juni maakt het volledig gerenoveerde zeilschip de Soeverein haar eerste vaart. Het schip is een unieke verschijning op de Nederlandse wateren, omdat het een replica is van een 17e-eeuws spiegelretourschip: het belangrijkste type transportschip van de V.O.C. Typisch voor de Soeverein is dan ook de indrukwekkende kluiverboom met ‘kraaiennest’ voorop en de hoge opbouw en prachtige spiegel aan de achterzijde, die wel vijf meter boven het water uitsteekt. Wie hier staat, heeft een fantastisch uitzicht over het water.
  • Tripsuggestie I Vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen

    Ausflugsvorschlag: 5 tolle Museen für Kinder, die Sie mit dem Schiff erreichen können

    Zeilen op een traditioneel zeilschip en een museumbezoek combineren? Dat klinkt toch wel als het ideale uitje met kinderen. In deze blog vijf leuke musea die jullie na de vaartocht kunnen bezoeken, nadat jullie hebben aangelegd in een haven rond het IJsselmeer, Markermeer en / of de Wadden. Zo houd je jong en oud tevreden in het de familie. Mooi toch? Bij de selectie van de musea stond beleving bovenaan ons lijstje.

  • Nieuws I NAUPAR verbant wegwerpwaterflessen op het kantoor

    NAUPAR verbant wegwerpwaterflessen
    Wij geloven dat we met kleine stapjes voorkomen dat grote hoeveelheden microplastics in het water belanden. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de Dopper Wave en de verklaring ondertekend om wegwerpwaterflessen uit onze organisatie te bannen en anderen te inspireren dat ook te doen. Doe je ook mee?
  • Tripsuggestie: bezoek deze zomer een gezellige kaasmarkt!

    Kaasmarkt

    Nederland staat bekend om haar historische kaasmarkten. Alkmaar, Edam, Gouda, Hoorn en het Utrechtse Woerden; verschillende steden organiseren in de zomermaanden nog een kaasmarkt. Maar wat is zo'n markt nou precies? Waar komt het vandaan en waarom wordt deze eeuwenoude traditie nog steeds voortgezet? NAUPAR legt het uit.

  • Bedrijfsuitje met impact I Waterful weekend met Dopper I Vissen naar microplastics

    Waterful weekend Dopper vissen naar microplastics
    Teambuilding, educatie, inspiratie, medewerkers uitdagen met een challenge en FUN; dat zijn de vaste ingrediënten van het jaarlijkse personeelsuitje met Dopper. Een Nederlandse organisatie die vecht tegen plasticvervuiling van de oceanen en streeft naar een wereld waar iedereen toegang heeft tot veilig drinkwater. Maar je kent ze misschien nog het beste van de herbruikbare waterflessen. De keuze voor een uitje op het water is gauw gemaakt als je zo nauw verbonden bent met water. Deze keer werd de bedrijfsvlag gehesen op de Utopia en zeilden zo’n 50 enthousiaste changemakers en een team van The Ocean Movement naar Volendam voor een Waterful Weekend.