• De smaakvolle geschiedenis van Nederlandse kaas: van Goudse tot Edammer kaas

    Kaas proeven Henri Willig Volendam

    Als je het Markermeer ontdekt met een traditioneel zeilschip, is er naast de palingsound, een lekker visje en een bezoekje aan de gezellige Dijk, een andere activiteit in Volendam die je absoluut niet mag missen: kaas proeven! Op de kaasboerderij Alida Hoeve van Henri Willig in Volendam, krijg je een rondleiding en leer je meer over de productie van kaas, proef je het verschil tussen een goede Edammer kaas en een Goudse kaas en zie je met eigen ogen hoe de Nederlandse kaas nog op traditionele wijze met liefde en vakmanschap wordt gemaakt.

  • Het Foodbook maakt je dag op het water compleet!

    Foodbook NAUPAR dagtocht

    Met trots presenteren we ons vernieuwde Foodbook voor dagtochten. In de lijst staan alle cateringmogelijkheden die NAUPAR biedt tijdens een vaartocht op een traditioneel zeilschip over het Markermeer, IJsselmeer of de Waddenzee. Van een welkomst drankje, tot een heerlijke lunch, lekkere borrelhapjes, buffet, BBQ’s of Walking Dinner: aan alles is gedacht. Wij hebben de toppers van de afgelopen jaren behouden en aan elk onderdeel in ieder geval een Vega-variant toegevoegd. Loopt het water je al in de mond?

  • Een goede save-the-date-mailing leidt tot meer bezoekers op uw event

    Save-the-date mailing

    Als je een event organiseert, wil je natuurlijk ook dat er zo veel mogelijk mensen komen. Om dat te bereiken is het handig om vier tot zes maanden van tevoren alvast een save-the-date-mailing te versturen. Misschien weet je zover van tevoren zelf nog niet eens de exacte invulling van de dag, maar dat hoeft ook niet. Een goede save-the-date-mailing prikkelt en nodigt uit om de datum alvast te reserveren, ook al is het volledige programma nog niet van minuut tot minuut bekend.

  • Bedrijfsuitje I Varen op een traditionele driemaster

    Bedrijfsuitje traditioneel zeilschip
    Mag jij het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren? Leuk! Maar waar gaan jullie heen en wat gaan jullie doen? Niet iedereen houd van spannende activiteiten of wil een hele dag met zijn collega’s op stap. Dilemma’s en vragen die oppoppen als je aan de organisatie begint. Wij helpen je graag bij de organisatie. De ingrediënten voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op een schip zijn: gezellig samen zijn, ontspanning en voor de liefhebbers ook een beetje inspanning en avontuur. En dat allemaal terwijl je wordt getrakteerd op lekker eten & drinken met unieke vergezichten. Wedden dat iedereen na afloop enthousiast is?
  • De meest gelezen blogs van het afgelopen jaar

    Best gelezen blogs afgelopen jaar

    Op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje voor volgend jaar? Kom alvast in de stemming met de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. We hadden een heerlijk vaarseizoen, met mooie verhalen van gasten en de Soeverein die compleet gerenoveerd werd. Ook komend jaar beloofd een mooi vaarseizoen te worden, met de lancering van de Plasticsoep Expeditie, een nieuw arrangement voor bedrijven en scholen en natuurlijk SAIL Den Helder waar ook de start van de Tall Ships Race plaats vindt. Een prachtig nautisch spektakel met windjammers en opleidingsschepen van over de hele wereld. Wij hebben er zin in. Wat staat er op jouw bucketlist voor het komende vaarseizoen?

  • Verhoog de teamspirit en verminder stress met een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip

    Bedrijfsuitje stress verminderen en teamspirit verhogen

    Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, vooral als het doel is om de stress onder werknemers te verminderen en een betere werksituatie op kantoor te creëren. Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip kan echter de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we vijf redenen waarom deze avontuurlijke activiteit werknemers inspireert, ontspant en hen dichter bij elkaar brengt.

  • Vriendenuitje I Met een zeilschip beleef je Nederland op een bijzondere manier

    Klantverhaal Dronevideo Wad Droogvallen Taka Tuka eiland
    Samen met een groep vrienden en collega’s stapte Alexander Straka in Enkhuizen aan boord van de Pelikaan. Een bewuste keuze, omdat de meeste al eerder een zeiltocht hadden gemaakt en ze het als heel leuk hebben ervaren. Ze zeilden op de tjalk een afwisselende route die verrassend lang was en maakten onderweg prachtige dronebeelden op een vrijwel verlaten Wad en Taka Tuka eiland.
  • Challenge I Plasticvrije tips voor aan boord

    Plasticvrije tips voor aan boord
    Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open. Alleen al in Amerika worden er meer dan 30 miljoen plastic waterflesjes per minuut gekocht en elke minuut worden er wereldwijd meer dan een miljoen plastic tasjes gebruikt, voor gemiddeld 12 minuten. Het is dus tijd voor actie. Lukt het jou om minder plastic afval te produceren?
  • Teambuilding: Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen collega’s

    Blog Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen col

    Teambuilding is een essentieel aspect voor het verbeteren van de samenwerking en het versterken van relaties binnen een team. Er bestaan talloze activiteiten die teams kunnen ondernemen om deze doelen te bereiken, maar een zeiltocht op een traditioneel zeilschip biedt unieke voordelen. Deze avontuurlijke en gezamenlijke ervaring op het water kan de teamspirit vergroten, de communicatieve vaardigheden verbeteren en het vertrouwen tussen teamleden versterken. In deze blog geven we je enkele redenen waarom een zeiltocht op een schip een uitstekende keuze is voor teambuilding.