Verhoog de teamspirit en verminder stress met een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip

Bedrijfsuitje stress verminderen en teamspirit verhogen

Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, vooral als het doel is om de stress onder werknemers te verminderen en een betere werksituatie op kantoor te creëren. Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip kan echter de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we vijf redenen waarom deze avontuurlijke activiteit werknemers inspireert, ontspant en hen dichter bij elkaar brengt.

Verbreek de dagelijkse sleur

In plaats van de traditionele bedrijfsborrel in de stad, waarbij iedereen druk bezig is met netwerken en werkgerelateerde gesprekken, biedt een zeiltocht over het Markermeer, IJsselmeer of de Waddenzee werknemers een unieke en verfrissende ervaring. Als je aan boord stapt werp je je dagelijkse zorgen direct overboord en ontspan je terwijl je met je team de zeilen hijst en samenwerkt om het schip in de juiste richting te sturen. Niets op een traditioneel zeilschip doet jullie denken aan de kantooromgeving. Daarnaast brengt het omgaan met de elementen van de natuur, zoals wind en water, nieuwe uitdagingen met zich mee. Het overwinnen van deze uitdagingen creëert een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen bij de werknemers, die na een zeiltocht weer opgeladen naar huis gaan.

Versterk het teamgevoel

Naast ontspannen en uitwaaien, biedt samen zeilen ook een uitdagende ervaring waarbij jullie de teamspirit kunnen versterken. Het hijsen van de zeilen vraagt om teamwork en communicatie tussen de collega’s en de gedeelde verantwoordelijkheid creëert een gevoel van kameraadschap en verbondenheid. Daarnaast schept het delen van deze unieke ervaring herinneringen die werknemers later met elkaar kunnen delen op de werkvloer. Dit versterkt het teamgevoel en bevordert een positieve werksfeer.

Elkaar beter leren kennen

Door de informele setting op een zeilschip kunnen de werknemers hun gedachten verzetten en leren ze elkaar op een andere manier kennen. Tijdens het zeilen is er volop gelegenheid voor persoonlijke gesprekken en informele interactie, wat vaak niet mogelijk is tijdens de reguliere werktijden. Dit draagt bij aan het opbouwen van onderling begrip en het creëren van sterke professionele relaties.

Stressvermindering en ontspanning

Stel je voor dat je met je collega's op een prachtige zonnige dag het water opvaart, de wind door je haren voelt en de frisse lucht inademt. Relaxt toch? Het helpt medewerkers zeker om lekker te genieten van het moment. En door de rustgevende omgeving, weidse vergezichten en het geluid van de golven tegen de romp van het schip ontsnappen jullie absoluut aan de dagelijkse bezigheden op kantoor.

Plezier en genieten van lekker eten en drinken

Ten slotte komt ook de inwendige mens tijdens een uitje met personeelsleden aan boord van een traditioneel zeilschip niets tekort. De schepen bieden een grote variëteit aan mogelijkheden voor heerlijk eten en drinken tijdens de zeiltocht. Begin de zeiltocht bijvoorbeeld met een kopje koffie en een zoete lekkernij of proost feestelijk met welkomstbubbels. Terwijl jullie zeilen over het betoverende IJsselmeer of Markermeer, kunnen jullie genieten van diverse borrelhapjes en een verfrissend drankje. En vervolgens wacht een smakelijk buffet of een sfeervol walking dinner op jullie op het open water. Samen ontspannen, heerlijk tafelen en gezellig bijpraten, als dat niet tot mooie herinneringen leidt.

Benieuwd hoe een bedrijfsuitje aan boord van en schip er uit ziet?

Bekijk de video en kom alvast in de juiste mood:

Maak ook een dagtocht met je collega's op een traditioneel zeilschip

Of je nu kiest voor een dagje ontspannen, teambuilding of een vergadering; aan boord van de schepen bij NAUPAR is veel mogelijk. Bekijk de schepen, vraag een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij weten precies welk schip bij jullie wensen past en helpen je graag verder bij het organiseren van een uniek bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip.

Meer lezen?

Bedrijfsuitje organiseren I Hoe kies je het juiste schip I Tips voor een succesvol event I Kies voor een duurzaam uitje I Maak een save-the-date-mailing I Bedrijfsuitje met impact I Het Foodbook I Met deze tips wordt het bedrijfsfeest een succes