• Routesuggestie I De leukste activiteiten voor een tussenstop op Terschelling

  routesuggestie waddenzee terscheling

  Ga je op pad met je gezin, familie en/ of vrienden? Dan is Terschelling altijd een leuke bestemming. Vanuit Harlingen vaar je in een paar uur naar dit prachtige Waddeneiland en er is altijd wel iets leuks te doen voor iedereen. Wat voor weer het ook is. Wist je trouwens dat Terschelling maar liefst 20% meer zonuren heeft dan het vaste land van Nederland? En dat het Groene Strand op loopafstand van de gezellige haven ligt? Zet koers naar Terschelling en laat je verrassen door dit veelzijdige eiland. Wij zetten alvast een paar leuke activiteiten op een rij.

 • Tripsuggestie I Vijf bijzondere bestemmingen in Nederland

  5 bijzondere bestemmingen met schip in nederland
  Ga je dit jaar op vakantie in Nederland en wil je wel eens iets anders? Je hoeft echt niet in het vliegtuig te springen voor een onbewoond eiland, mooi natuurgebied of bijzondere belevenis. Nederland heeft zoveel te bieden. Van onbewoonde eilandjes, tot een bijzonder Waddengebied dat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst. En ben je al eens op de Marker Wadden geweest, de nieuwe eilandengroep tussen Lelystad en Enkhuizen? In deze blog vijf bijzondere plekken in Nederland, die je gezien moet hebben.
 • Expeditie Marker Wadden I Welke vogels ontdek jij op de Marker Wadden?

  Vogelspotten op de Marker Wadden

  Tien kilometer ten westen van Lelystad liggen De Marker Wadden. Een nieuw natuurgebied dat bestaat uit zeven eilanden, die gebouwd zijn door mensenhanden, en alleen bereikbaar zijn per schip. Een bijzonder nieuw natuurgebied in het Markermeer, waar al meer dan 180 verschillende vogelsoorten hun weg naar toe hebben gevonden. Grote kans dat je tijdens een expeditie naar het hoofdeiland zelf veel verschillende vogels spot. Benieuwd welke dat zijn?

 • Zeemansknopen I 5 knopen die je gebruikt op een schip

  Zeemansknopen
  Knopen leggen is een van leukste activiteiten aan boord van onze schepen. Of het nu om een knoop gaat waarmee je de huik vast maakt, een fender aan de reling bindt of de veters van je schoen strikt. Knopen zijn gewoon ontzettend handig. Daarnaast zijn ze heel betrouwbaar en na gebruik ook weer makkelijk los te maken. Met een beetje oefening kom je een heel eind en binnen no-time leg je deze vijf knopen. Benieuwd wat de vijf meest gebruikte knopen aan boord zijn en hoe je ze zelf kunt leggen?
 • Zeemansknopen I Zo leg je een achtknoop

  Hoe leg je een Achtknoop

  De achtknoop is een van de meest gebruikte knopen aan boord van onze schepen. Maar wanneer gebruik je deze knoop en hoe leg je hem? In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een achtknoop maakt.

 • Op stap met een groep jongeren? Op een schip combineer je elk doel!

  Op stap met een groep jongeren
  Waarom ver reizen, als Nederland zo veel te bieden heeft voor jongeren? Uiteindelijk gaat het bij een werkweek, schoolreis of schoolkamp om samenwerken, het creëren van een sterke band, ontwikkelen van sociale vaardigheden, nieuwe dingen ontdekken en natuurlijk het maken van mooie herinneringen. Momenten waar iedereen jaren later nog met plezier aan terug denkt. Op een traditioneel zeilschip komen al deze doelen samen en je kunt met leuke activiteiten ook nog eens makkelijk aanhaken op verschillende lesprogramma’s. Daarnaast is het lekker afwisslend en blijft er altijd voldoende ruimte over voor fun. Of je nu de nadruk legt op teambuilding, cultuur of sportiviteit, aan boord ben je enorm flexibel en de leerlingen beleven een onvergetelijke tijd.
 • Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen

  Leuke activiteiten voor jongeren in Kampen
  Kampen is een gezellige Hanzestad met een rijk verleden en boordevol historische gebouwen. Het is tevens de thuisbasis van vele traditionele zeilschepen. Maar is het ook een leuke bestemming of vertrekhaven met een groep jongeren? Wij vinden van wel. Er valt in deze boeiende stad van alles te ontdekken En de leukste manier om dat te doen is te voet, met een selfietoer of Photohunt. Ga je mee op ontdekking?
 • Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Volendam

  activiteiten voor jongeren in Volendam

  Volendam, wie kent het dorp aan het water niet? Met zijn gezellige centrum, de kenmerkende dijk aan de haven boordevol winkeltjes, souvenirshops, terrasjes, restaurantjes en natuurlijk de kenmerkende palingsound. Dit dorpje nodigt gewoon uit voor een bezoek met een schip. “Maar is het ook leuke bestemming voor een groep jongeren die op schoolreis of werkweek zijn?” wordt ons vaak gevraagd. Wij gingen op verkenning en stelden de vijf leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor jongeren samen. Benieuwd?

 • Tripsuggestie I Vijf leuke bestemmingen voor een zeiltocht over het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van mooie vaargebieden die Nederland rijk is en wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor stond het vooral bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2 en kreeg het de naam Markermeer. Sinds de bouw van de eilandenarchipel de Marker Wadden krijgt het Markermeer steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. Je kunt er niet alleen heerlijk zeilen, maar ook leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij je graag meer in deze blog.

 • De Sterrenwind I Een luxe tweemastklipper met fantastische zeileigenschappen

  Sterrenwind
  Voortaan vaart ze verder onder de naam Sterrenwind. Vernoemd naar de passie die de eigenaar heeft voor sterren. Oneindig kijken en wegdromen onder de sterrenhemel, terwijl de wind je de volgende dag naar je bestemming voert. De nieuwe eigenaar was meer dan bijzonder enthousiast over de vorm van het schip: “stoer van voren, een prachtige romp met een mooi elegant achtersteven. Van binnen ziet het schip er best chique uit. Het is mooi afgewerkt en overal zijn prachtige materialen gebruikt. Door zijn comfort en luxe is het schip bijzonder geschikt voor bedrijven. Door haar stabiele ligging, degelijkheid en de gemakkelijke bediening bij het zeilen, voelen ook jeugdgroepen zich op het schip thuis.