Tripsuggestie: bezoek morgen de Piratendag in de Bataviahaven, Lelystad!

Blog-Piraat1_klein

Lelystad, 1 september 2017 – Morgen wordt het Nieuw Land Museum te Lelystad omgetoverd tot een waar piratenfestijn. Voor jong en oud! Zowel in het museum als op de werf én op de authentieke Batavia worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is dit morgen ook direct the place to be voor alle kids die staan te trappelen om een "echte" piraat te ontmoeten…

 

Piratendag 2017

Tijdens de Piratendag worden er volop activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de meest indrukwekkende demonstraties en verhalen die worden gegeven/verteld door de piraten zelf. Ook kunnen de kids schatten opgraven; de gevonden schatten mogen ze mee naar huis nemen. En verder? Van het behalen van een heus piratendiploma tot het versieren van een piratenhoek; er is van alles te doen.

 

Bevrijd de Batavia!

Misschien wel het hoogtepunt van de Piratendag: gedurende de dag wordt het zeilschip de Batavia, gelegen bij het museum, een paar keer veroverd door slechte piraten. Het is vervolgens aan alle kinderen om het schip te bevrijden. Het is een spectaculaire bevrijding, inclusief kanongebulder! Dit willen de kids absoluut niet missen.

 

Combineren met een vaartocht

Voor al onze klanten die voor morgen een vaartocht gepland hebben staan, is een bezoek aan de gezellige haven van Lelystad zeker aan te raden. En natuurlijk is ook Bataviastad deze zaterdag geopend. Zeilen, piraten en winkelen; het belooft een mooie dag te worden.

Meer weten over de Piratendag 2017? Het volledige dagprogramma vindt u hier.