Flessenpost op de Marker Wadden

Blog Marker Wadden Flessenpost school

Vanaf 2018 zeilen de schepen van NAUPAR richting de nieuwste waddeneilanden van Nederland: de Marker Wadden. De vijf nieuwe eilanden vormen samen een prachtig natuurparadijs, waar het vanaf volgend jaar heerlijk recreëren is. Niet op alle eilanden, maar één van de eilanden is bestemd voor recreatie. De schippers van NAUPAR zeilen daar dan graag voor bedrijfs- en familie-uitjes heen.

Duitse schools gooit flessenpost over boord

Of met een Duitse schoolklas. Afgelopen weekend spoelde de eerste flessenpost aan op de Marker Wadden. Het was afkomstig van een Duitse schoolklas, die een zeiltocht over het Markermeer had gemaakt. Een boswachter van Natuurmonumenten vond de fles. Normaal zijn de medewerkers van Natuurmonumenten niet blij met spullen die overboord worden gegooid, maar dit was toch wel speciaal.

De klas heeft nu vakantie, dus Natuurmonumenten kon ze nog niet laten weten dat hun flessenpost is opgepikt. Als de vakantie voorbij is, willen ze de klas graag ontvangen op de Marker Wadden. En NAUPAR zeilt er graag met ze naartoe!

De Marker Wadden, perfecte bestemming voor een werkweek of schoolkamp

Sowieso zijn de Marker Wadden volgend jaar een prachtige bestemming voor een schoolkamp of werkweek. Er zullen heel wat vogels te bewonderen zijn, er is een heerlijk strand en kilometers wandelpad. Voor jongeren is hier veel te doen, te leren en te ontdekken. Ze kunnen actief in de weer én fijn ontspannen, terwijl het schip waarmee ze komen een prima plaatsje in de haven heeft. NAUPAR is blij met de Marker Wadden. Natuurmonumenten ook, want het is één van de grootste natuur-herstelprojecten is West Europa. En voor iedereen die een mooie bestemming zoekt voor een school-, bedrijfs- of familie-uitje is het een perfecte locatie om duurzaam naartoe te zeilen.

Ook met een schoolklas de Marker Wadden bezoeken?

De Marker Wadden zijn onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land. Samen met hebben we een mooi arrangement voor scholen samen gesteld: Schoolkamp Nationaal Park Nieuw Land. Een gevarieerde zeiltocht over het Markermeer, naar de Marker Wadden en de Oostvaardersplassen.

Meer lezen?

Activiteiten op de Marker Wadden I Werkweek op een schip I Met 6 VWO naar de Marker Wadden I Relaxte werkweek op het IJsselmeerWandelen op de Marker Wadden I Vogels spotten op Marker Wadden I Een werkweek in Nederland