Even voorstellen: Jonathan Wahlers, schipper van de Summertime

jonathan-wahlers-schipper-summertime

Jonathan Wahlers is drie jaar geleden aan boord van de Summertime gaan werken en vaart dit jaar zijn eerste seizoen als schipper: "Ik ben heel blij dat ik voor deze bijzondere baan gekozen heb. Geen dag is hetzelfde!", aldus Jonathan.

De "kleine" Jonathan

De liefde voor zeilen en het water begon bij Jonathan al op 14-jarige leeftijd: "Toen ik 14 jaar oud was betrad ik voor het eerst een groot schip, dat was tijdens een schoolreisje. Ik wist toen meteen dat ik na mijn opleiding ook het water op wilde gaan", vertelt Jonathan "Zoals u ziet bevalt het goed, ik ben er nog steeds!" Met name de diversiteit van het vak als schipper spreekt Jonathan aan: "Geen dag of groep is hetzelfde. En als schipper heb je de mogelijkheid om iedere groep een onvergetelijke tijd op het water te bieden. Daar word ik blij van."

Mooie ervaring

Als we Jonathan vragen naar zijn mooiste ervaring, volgt het antwoord al snel: "We hebben ooit in ons bijbootje voor de kust van Texel gevist. Terwijl de zon onder ging, zwommen de bruinvissen om ons heen. Absoluut een unieke ervaring", vertelt Jonathan "Daarnaast is er voor mij niks mooiers dan het Ketelmeer met al haar prachtige eilanden. Dit is de perfecte plek om met het gezelschap een nacht of twee door te brengen. Je waant je op deze plek écht midden in de natuur."

De Summertime

De Summertime is de enige viermaster barkentijn in Nederland. Alleen dat gegeven maakt van dit schip al een bijzondere verschijning. En dan heeft u het ruime dek en het stijlvolle, houten interieur nog niet eens gezien! Maar ook de vele activiteiten die aan boord van de Summertime mogelijk zijn, zijn volgens Jonathan een groot pluspunt: "Van banaanvaren en bungeespringen, tot touw slingeren of een kanotocht… Er is van alles te doen tijdens een vaartocht aan boord van de Summertime.''