Voor bikkels I Nieuwjaarsduik op de Marker Wadden 2024

Marker Wadden Nieuwjaarsduik

NAUPAR organiseert op 1 januari 2024 de eerste Nieuwjaarsduik op de Marker Wadden. Een bijzonder event, omdat er normaal in de winter geen schepen naar de Marker Wadden varen. Dit is dan ook de enige kans om in de wintermaanden deze bijzondere eilandengroep te bezoeken. Het is een unieke belevenis voor bikkels en stoere zeebonken die het leuk vinden om het nieuwe jaar te beginnen met een uitdaging op een prachtige locatie. Dus trommel je familie, vrienden of een groep collega‚Äôs op en start het nieuwe jaar op een ludieke manier!

Unieke winterzeiltocht

Tijdens de compleet verzorgde dagtocht vaar je vanuit Lelystad op een traditioneel zeilschip naar de Marker Wadden. De vergezichten, rust op het water en mooie wolken zorgen voor een bijzondere sfeer, die je alleen maar in de winter meemaakt. Eenmaal op het hoofdeiland, nemen jullie een verfrissende duik in het Markermeer, voor een spetterend, gezond en sportief begin van het nieuwe jaar.

Warme chocolademelk

Na afloop staat er natuurlijk heerlijke erwtensoep, broodjes en warme chocolademelk voor iedereen klaar in de knusse salon op het schip. Hier kunnen jullie ook kunnen douchen en omkleden.

Bereid je goed voor op de Nieuwjaarsduik

  • Trek makkelijk zittende en warme kleding aan.
  • Neem een sjaal, muts, handschoenen en een handdoek mee.
  • Houd op het strand de kleding en schoenen zo lang mogelijk aan.
  • Zet een muts op, zodat je niet te veel warmte via je hoofd verliest.
  • Doe aan een warming up voor je het water in gaat.
  • Blijf in beweging zodra je je kleding uitdoet.
  • Kom zo snel mogelijk na de Nieuwjaarsduik weer uit het water en trek je kleding direct aan
  • Loop terug naar het schip, waar jullie je kunnen douchen en omkleden en je heerlijk kunt opwarmen in de knusse salon met warme chocolademelk en erwtensoep.
  • Laatste tip: Houd elkaar een beetje in de gaten en mocht je ademhaling toch op hol slaan door de kou, houd dan je adem in. Hiermee geef je een signaal aan de hersenen dat alles ok is en krijg je je ademhaling snel weer onder controle.

In het voorjaar meevaren naar de Marker Wadden?

Bekijk snel de nieuwe data voor De Marker Wadden Expeditie Individueel, een meevaararrangement voor individuelen en kleine groepen (kleiner dan 10 personen). Zijn jullie met meer dan 10 personen? Boek dan de Marker Wadden Expeditie voor een groep (vanaf 10 personen). Jullie varen dan exclusief met jullie groep op een traditioneel zeilschip naar de Marker Wadden.

Meer lezen?

5 jaar Marker Wadden  I Dit kun je allemaal doen op de Marker Wadden I De Marker Wadden bezoeken met kinderen I Wandelen op de Marker Wadden I Vogels spotten op de Marker Wadden I Artikel Columbus Travel Magazine over de Marker Wadden I 5 leukste bestemmingen aan het Markermeer I Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land