Vier de zomer met de Westfriese Waterweken!

Delfsail-02-700X300

De Westfriese Waterweken gaan bijna van start! Tijdens dit zomerse evenement viert West-Friesland haar water. Van 4 tot en met 21 augustus 2016worden bezoekers door verschillende steden en dorpen in West-Friesland uitgenodigd om dit specifieke deel van de provincie te ontdekken. Enkhuizen, Medemblik, Hoorn… Ze doen er allemaal aan mee!

Wat zijn de Westfriese Waterweken?

Tijdens de Westfriese Waterweken heeft u als bezoeker de mogelijkheid om diverse dorpen en steden in West-Friesland op een unieke manier ontdekken. Uiteraard met de focus op het water! In, op en langs het water ontdekt u tenslotte de meest bijzondere dorpen en steden. Als activiteiten vindt u nautische markten, diverse watersporten en smakelijke diners langs de waterkant. Tijdens deze weken trekt West-Friesland alles uit de kast!

Het programma

Van 4 tot en met 21 augustus wordt er om de zoveel dagen een ander gebied in de schijnwerpers gezet. Zie onderstaand overzicht. Waar gaat u naartoe?

- Enkhuizen: 4 tot en met 7 augustus
- Stede Broec: 6 augustus
- Drechterland: 7 augustus
- Medemblik: 12 tot en met 14 augustus
- Opmeer: 13 augustus
- Hoorn: 19 tot en met 21 augustus

Geschiedenis van de Westfriese Waterweken

West-Friesland heeft al vanaf de Middeleeuwen veel met het water te maken. Dit heeft de provincie te danken aan de geografische ligging aan het Marker- en IJsselmeer, de talloze waterlopen en het rijke VOC-verleden. De bewoners van West-Friesland kunnen hier alleen maar wonen, omdat ze ooit de strijd tegen het water hebben gevoerd én wonnen. Juist om die reden wordt het water door de mensen in West-Friesland bewonderd en die bewondering willen ze tijdens de Westfriese Waterweken graag delen met de rest van Nederland.