Waddenrace 2017: authentieke schepen strijden om de Wadwimpel

Blog-daag1_1_1_

Lelystad, 6 oktober 2017 – In het weekend van 4 en 5 november vindt de 23e editie van de Waddenrace plaats. De Stichting Nationale Waddenrace organiseert deze zeilwedstrijd speciaal voor traditionele charterschepen. Onze Overwinning, Lauwerszee en Dageraad hebbenzich al ingeschreven.

Waddenrace 2017

De Waddenrace wordt al 22 jaar georganiseerd en ook dit jaar strijden er weer een flink aantal schepen op het westelijke wad om de prijzen. Op zaterdagochtend varen de schepen de haven van Harlingen uit, richting Den Oever, Texel, Vlieland en Terschelling. Het is geheel aan de schippers om de route te bepalen en de windrichting en -stroming spelen hierin een grote rol. Het doel van de race? Het bemachtigen van de Wadwimpel! In de loop van de zondag keren de schepen weer terug in Harlingen. De één sneller dan de ander, als vanzelfsprekend. De race wordt geheel in stijl afgesloten met een groot slotfeest.

Waarom de Waddenrace?

De Waddenrace is anders dan andere races. Zo wordt er bijvoorbeeld gevaren op water waar eb en vloed vrij spel hebben en ook in de nacht mag er gewoon doorgevaren worden. Ook het feit dat de schippers de route zelf mogen bepalen is interessant; wordt er eerst naar het noorden gevaren (Vlieland of Terschelling) of toch eerst naar het westen (Den Oever of Texel)? En last but not least: sommige van de schepen varen mét passagiers aan boord. Voor geïnteresseerden een unieke kans om de Waddenrace te beleven!

Benieuwd naar alle deelnemende schepen? Houd de website van de Waddenrace dan goed in de gaten. Tip: bekijk de foto's van voorgaande jaren en proef alvast de sfeer!