Zeilen vanuit je rolstoel: op de Vrijheid en de Meridiaan kan het!

Een uitje plannen voor de familie of een andersoortige groep? Dat is vaak een hele uitdaging, helemaal wanneer de groep uit meerdere generaties bestaat en één of meerdere personen uit het gezelschap slecht ter been zijn en/of in een rolstoel zitten. Dit is echter geen belemmering voor een gezamenlijke groepsactiviteit op een zeilschip van NAUPAR. Tip: kijk eens naar de Meridiaan en de Vrijheid! Op de Meridiaan en de Vrijheid kun u een prachtige zeiltocht beleven, ook als er in uw groep mensen zitten die slecht ter been zijn. Beide schepen kunnen met minimale mankracht maximaal zeilen.


Zorgeloos zeilen op de Meridiaan

De rolstoelvriendelijke* Meridiaan is van alle gemakken voorzien. Zo zijn de wc’s uitgebreid met steunen en beugels, zodat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking gemakkelijker naar het toilet kunnen. In de douches vindt u een zitje en er is ook een handige traplift aan boord. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele bankjes mét leuning en de bredere doorgang naar de reling! Al met al een comfortabele klipper, óók voor gehandicapten, ouderen en mensen die slecht ter been zijn. * het schip biedt toegang voor rolstoelen van maximaal 60 cm breedte

De Vrijheid vaart met chronisch zieke kinderen

Ook de Vrijheid beschikt over een traplift waarmee men zonder moeite de trap kan gebruiken. En dat deze topzeilschoener zich graag inzet voor mensen met een lichamelijke beperking en/of ziekte, is onder andere te zien aan het door de schipper opgezette Sailing Kids; een stichting die zeilreizen organiseert voor chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen én hun familie. Ook dit jaar voer het schip nog met een groep richting het IJsselmeer.
Interesse in een vaartocht aan boord van de Meridiaan of de Vrijheid? Neem geheel vrijblijvend contact op met NAUPAR en we bespreken samen de mogelijkheden. Een behouden vaart!