Shantykoor kookt sterren van de hemel in kombuis Eenhoorn

blog-eenhoorn-chor
Onder het motto ‘Zingen tijdens het zeilen’ brachten zesentwintig koorleden zeven dagen door op de Eenhoorn. Ze doorkruisten niet alleen het IJsselmeer, de Waddenzee en het Markermeer, maar zongen ook nog de sterren van de hemel in de havens van Texel en Hoorn. Daarnaast kookten ze elke avond een fantastisch driegangenmenu aan boord van deze tweemastklipper. Het werd een onvergetelijke muzikale en culinaire zeiltocht, die de groepsleden dichter bij elkaar bracht.

Zingen tijdens het zeilen

De muzikale zeiltocht werd georganiseerd door het Duitse shantykoor ‘Kalles Klabautermänner’. Via de overkoepelende vereniging Shanty Chairs uit Duitsland (ISSA) hadden ze andere koorleden, musici en dirigenten uitgenodigd voor een zeil- en zangreis door Nederland. En zo stapten er een groep van zesentwintig personen aan boord van de Eenhoorn in Enkhuizen. De meeste kenden elkaar niet, maar ze deelden een passie: muziek. Elk lid had twee nummers meegebracht die ze tijdens de reis hebben gespeeld. De hutten werden omgedoopt en kregen een naam van een muzieknoot. De zeilreis stond in het teken van nieuwe contacten, kennis en suggesties uitwisselen over muziek en natuurlijk het zeilen langs de mooiste plekjes in Nederland.

Een afwisselende zeiltocht

Nadat de bagage en het eten was opgeborgen op de Eenhoorn, volgde een briefing van de bemanning over het schip en het zeilen. Daarna gingen de trossen los. Ze zeilden eerst richting Medemblik, waar ze een nacht hebben geankerd en de volgende ochtend wakker werden, omringd door water. Dat was al een unieke ervaring op zich. Maar het hoogtepunt van de reis bereikten ze de volgende dag. Tijdens een droogvalsessie bij een zandbank op het Wad. Hier gingen de muzikanten bij laag water van boord en konden ze over de bodem van de zee lopen terwijl ze foto’s maakten. Terug aan boord vervolgden ze hun weg naar Texel. Na het geven van twee concerten in de haven vervolgden ze hun weg naar Stavoren, Monnickendam en Hoorn. Daar besloten ze hun bijzondere reis met een afscheidsconcert, terwijl enthousiaste passanten meeluisterden vanaf de waterkant en de omringende schepen.

Culinair genieten aan boord

Voor wie denkt dat je aan boord van een zeilschip niet lekker kunt koken, bewezen de leden van het koor dat het ook anders kan. Voor de reis hadden ze iemand tot kok en koksmaat aangewezen. Maar de andere leden hielpen ook enthousiast mee bij het snijden van de groenten. Elke dag was er een ontbijtbuffet, lunch, koffie met cake en diner. Het diner bestond uit een driegangenmaaltijd met gerechten zoals Paella, Kassler en Gyros met Tzatziki.“Het schip de Eenhoorn heeft de perfecte grootte en het ideale aantal hutten. Het leek wel op maat voor ons gemaakt. We hadden ook echt een klik met de schipper. Daarnaast was de prijs-kwaliteitverhouding ook nog eens goed", vertelt een van de koorleden enthousiast. Het was een onvergetelijke reis voor iedereen, met veel muziek, heerlijk eten, een geweldige crew en mooie nieuwe contacten. "Ik heb nog nooit zo veel gezongen als tijdens deze zeiltocht. De zee, empathische bemanning, muzikanten en het geweldige eten maakten het plaatje compleet. Een geweldige zeilweek” besluit het lid van het Duitse shantykoor.

Wilt u ook een keer met de klipper Eenhoorn mee zeilen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden op de Eenhoorn.