Marker Wadden Expeditie docenten

Bent u benieuwd hoe een werkweek op een traditioneel zeilschip werkt? Ervaar het zelf tijdens een speciale zeiltocht voor docenten in het voorjaar van 2022.

De precieze datum weten we nog niet. Maar als u geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten via onderstaand formulier en dan houden wij u graag op de hoogte van deze dag.

De aanmelding is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Benieuwd hoe een werkweek op een zeilschip werkt?

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Tijdens de expeditie naar de Marker Wadden voor docenten, kunt u meehelpen, navigeren, plaatsnemen achter het roer bij de schipper, het schip van binnen en van buiten bekijken en u ontdekt ook nog eens de Marker Wadden tijdens een rondleiding.

Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere docenten, de schipper en natuurlijk NAUPAR.

Ideeën voor een werkweek in Nederland

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie voor een schooluitje

Bekijk alle

Populaire blogs over jeugduitjes

Bekijk alle

Docentendag naar Marker Wadden

Bent u verantwoordelijk voor het organiseren van een werkweek, schoolreisje of dagje uit met leerlingen en bent u benieuwd hoe het allemaal werkt tijdens een zeiltocht op een traditioneel zeilschip? Wij laten het u graag zien en nodigen u uit voor een speciale Expeditie naar de Marker Wadden voor docenten. Laat ons in onderstaand formulier weten dat u geïnteresseerd bent in de docentendag en wij houden u graag op de hoogte.

Wat kunt u globaal verwachten van deze dag 

Het programma is nog niet helemaal vastgesteld. Maar we starten de vaartocht in de Bataviahaven van Lelystad. Daar hijsen we de zeilen en varen over het Markermeer naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Tijdens het zeilen kunt u meehelpen, leert u knopen leggen, navigeren, kaart lezen, kunt u plaats nemen achter het roer bij de schipper of lekker bijkletsen op het dek en zult u ervaren:

  • dat een traditioneel zeilschip gezellig, comfortabel en veilig is
  • hoe een schipper en maat te werk gaan en de groep de kneepjes van het zeilen bijbrengen
  • op wat voor manier zeilen kan bijdragen aan teambuilding en groepsbinding, maar ook mooi aansluit op vakken zoals biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde of een vakoverstijgend thema zoals duurzaamheid
  • dat iedereen zich vermaakt, of men nu houdt van actief meezeilen of lekker willen chillen aan dek
Daarnaast kunt u tijdens de tocht al uw vragen stellen, ervaringen uitwisselen met andere docenten en natuurlijk NAUPAR. En … u ontdekt de nieuwe eilandengroep Marker Wadden. Hoe leuk is dat?

Wat kunt u ontdekken op de Marker Wadden

Tijdens een rondleiding over het hoofdeiland laten we u kennis maken met deze bijzondere bestemming, waarvan we ook nog met gepaste trots gastheer zijn. We lopen via de wandelroutes o.a. langs diverse vogelkijkhutten, een twaalf meter hoge uitkijktoren en een strandpaviljoen met prachtig uitzicht op het Markermeer en het recreatiestrand. En bij de vogelkijkhut Duikeend kunt u zelfs een kijkje onder water nemen.

De Marker Wadden zijn onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland en de eilanden bestonden een aantal jaren geleden nog niet. Men is in 2016 met het grootste natuurherstelproject in Europa gestart en het is compleet door mensenhanden gebouwd. De vijf natuureilanden zijn opgebouwd met zand, klei en slib uit het Markermeer en bij het opspuiten van de eilanden heeft men zelfs bijzondere vondsten gedaan uit de tijd van de oude Zuiderzee. Op dit moment zijn er nog twee nieuwe eilanden in de maak. 

Inmiddels is de eilandengroep een thuishaven voor ongeveer 400 verschillende vogel- en vissoorten, insecten, zoogdieren (de eerste mol is er al gespot) en vele planten zoals bv. de gele moerasandijvie, een pioniersplant van het eerste uur.

Ja, houd me op de hoogte van de docentendag

De precieze datum en invulling van het programma is momenteel nog niet bekend. Wel streven we naar een leuke en informatieve dag. Geïnteresseerd? Laat uw naam en mailadres achter in onderstaand formulier en wij houden u graag op de hoogte van deze speciale expeditie voor docenten.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van werkweken, schoolkampen en andere jeugduitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 12 personen en kunt u bij hele grote groepen zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke werkweek waar de leerlingen nog lang over napraten

Gerelateerde pagina's

Schoolkamp in Nederland I Marker Wadden I Hollandsche Zeilvloot I Nationaal Park Nieuw Land I Jeugdreizen Holland I Droogvallen op het Wad