Populaire schepen met opstaphaven Harlingen

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeën van en naar Harlingen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Harlingen

Harlingen

Harlingen is een geweldig vertrekpunt of tussenstop voor een tocht naar de Waddeneilanden. Het ligt in het noorden van Friesland aan de Waddenzee. De haven ligt naast het centrum vol historie, waar u verleid wordt om nog even wat langer op het vaste land te blijven.

Harlingen heeft verschillende havens waar de schepen van NAUPAR kunnen aanleggen; de Oude Buitenhaven, Zuiderhaven, Dokkade en de Nieuwe Willemshaven.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Parkeren en openbaar vervoer

Alle havens zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de auto rijdt u via A- en N-wegen naar Harlingen, waar u Harlingen Haven aanhoudt. Dit staat goed aangegeven op de ANWB-wegwijzers.

Harlingen heeft diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt, en met of zonder shuttledienst. Ook de parkeergelegenheden worden goed aangegeven door middel van (ANWB)verkeersborden. Het is in alle gevallen betaald parkeren, maar de tarieven en de loopafstanden verschillen wel. Op de Willemskade mogen bussen geladen of gelost worden, maar in andere delen van het havengebied is dit niet toegestaan.

Met de trein stapt u uit bij station Harlingen-Haven, waarna het 5 tot 7 minuten lopen is naar de ligplaats van de schepen.

Faciliteiten in de haven van Harlingen

De haven ligt naast het centrum van de stad, hier zijn alle voorzieningen op loopafstand te vinden. De supermarkt ligt erg centraal tussen de havens in.

Over Harlingen

Deze Friese stad is onderdeel van de beroemde Friese elfsteden en één van de oudste steden van Nederland. De stad telt ruim 500 rijksmonumenten en is zeker een bezoek waard. Er is veel te beleven en ontdekken in de stad. Naast een prachtige rondwandeling of een genieten op een lekker terrasje, kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Hannemahuis of het expeditie schip van Willem Barentsz. Lees meer over Harlingen.