Populaire schepen met opstaphaven Kampen

Bekijk alle

Arrangementen en programmaideeën van en naar Kampen

Bekijk alle

Bezienswaardigheden in Kampen

Bekijk alle

Kampen

De haven van Kampen ligt aan de monding van de IJssel. Deze haven was in de 12e eeuw al beroemd door het rijke handelsverleden van Kampen. Dit is te zien aan de vele monumentale panden in het oude centrum. Het prachtige oude centrum begint aan het water, daar waar de schepen van NAUPAR aan de IJsselkade liggen. De schepen maken hierdoor deel uit van het stadsgezicht.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. 

In de buurt van de haven zijn grote parkeerterreinen/garages waar u gratis kunt parkeren, maar wel onbewaakt. U kunt de auto ook parkeren bij het politiebureau, Stationsplein 6. Vanaf daar is het een minuut of 5 lopen naar de IJsselkade. Aan de IJsselkade is het betaald parkeren, daarom enkel geschikt voor laden en lossen.

Het NS treinstation ligt aan de IJssel. Vanaf het treinstation loopt u over de stadsbrug en slaat aan het einde rechts af. Na enkele minuten lopen langs de IJssel bent u bij de schepen. 

Faciliteiten in de haven van Kampen

Door de centrale ligging van de haven bent u direct in het gezellige centrum van Kampen waar op zaterdag en maandag een markt is. Binnen 5 minuten wandelt u naar de supermarkt.

Over Kampen                                                 

Kampen is een oude Hanzestad met een prachtig oud centrum waar u heerlijk kunt wandelen, winkelen of een borreltje drinken op één van de vele terrasjes. Kampen heeft vele bezienswaardigheden waaronder de Kamper Koggewerk, het Stedelijk Museum en de Sigarenfabriek ‘de Olifant’. Lees meer over Kampen.