Trouwen op vrijdag razend populair

Trouwen-op-water-700X300

Top Trouwlocaties publiceerde onlangs een onderzoek. Wat blijkt? De meeste bruidsparen (51%) geven elkaar op vrijdag het ja-woord. "Wij zien dit gegeven ook zeker terug in onze reserveringen”, vertelt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.

Vrijdag populaire trouwdag

Dat de meerderheid van de bruidsparen het liefst op een vrijdag in het huwelijksbootje stapt, is wat NAUPAR betreft geen verrassing. "Het weekend gaat van start en dus is de kans groot dat alle genodigden van de partij kunnen zijn”, legt hij uit. "Op een doordeweekse dag zit men natuurlijk met het werk en andere verplichtingen, vrijdag is over het algemeen een dag waarop de meeste mensen beschikbaar zijn. Ook neemt een vrijdag niet een heel weekend van de gasten in beslag, wat men op een zaterdag vaak wel zo ervaart.”

Juni en september zijn populair

"Eén van de populairste trouwmaanden (juni, red.) hebben we net achter de rug”, vertelt Pouwel Slurink. "We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor trouwmaand nummer twee: september. We hebben voor die maand al diverse trouwboekingen staan.”

Maandag en dinsdag goedkoop trouwen

In veel gemeentes kan men op maandag en dinsdag tegen een lager tarief trouwen. "Hier spelen wij graag op in”, legt Pouwel Slurink uit. "We hebben een compleet arrangement ontwikkeld. Wanneer bruidsparen op een maandag of dinsdag vanuit de haven van Lelystad trouwen, betalen ze hier aanzienlijk minder voor. Zo wordt een grootse bruiloft aan boord van een zeilschip ook voor een kleiner budget interessant.”

Geef elkaar onder volle zeilen het ja-woord en geniet van de weidse omgeving van het IJsselmeer of kies voor een bruiloft op de Waddenzee. Voor meer informatie neemt u contact op met onze medewerkers.