Met de boot naar Lemmer

Als u met de boot naar Lemmer vaart, ontdekt u al snel waarom dit sfeervolle IJsselmeerdorpje in Friesland zo populair is bij watersporters.

Het oude vissersdorpje met z’n sfeervolle geveltjes en kanalen heeft een gezellig historisch centrum en een ideale ligging. Vanuit Lemmer zijn zowel de vele meren en kanalen in Friesland als het IJsselmeer goed bereikbaar.

Actief zeilen of lekker zonnen aan dek?

Varen op een boot naar Lemmer is een unieke manier om er eens even helemaal tussen uit te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden aan boord: u kunt actief zeilen, zonnen aan dek, ’s avonds voor anker gaan en lekker barbecueën bij de ondergaande zon.

Als u wilt kunt u aan boord blijven slapen in één van de comfortabele hutten en er zo een weekendje weg van maken of zelfs een week vakantie.

Populaire schepen met opstaphaven Lemmer

Bekijk alle

Meer informatie over een grote boot huren

Boot Lemmer

Lemmer populaire bestemming

Met de boot naar Lemmer is een populaire bestemming voor een dagje weg of weekend varen. Lemmer is één van de vertrekhavens van NAUPAR. De badplaats staat ’s zomers in het teken van de Lemsterweek, een feestweek met het traditionele Skûtsjesilen als grote publiekstrekker. Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen tjalk die oorspronkelijk werd gebruikt voor vrachtvervoer.

Boot Lemmer als trouwlocatie

Het is mogelijk om bij NAUPAR een boot Lemmer te huren als officiële trouwlocatie en op deze unieke plek de mooiste dag van uw leven te beleven! Dit waterrijke dorp heeft u en uw gasten veel te bieden. Kom aan boord van een zeilschip en geef elkaar het jawoord met de haven als pittoreske achtergrond. Of kies het ruime sop en trouw onder volle zeilen op het IJsselmeer of op één van de Friese meren.

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Met en zonder schipper
  • 16 verschillende vertrekhavens