Arrangementen en ideeën voor een vriendenuitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht met vrienden

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Vaargebieden die u kunt ontdekken tijdens uitje met vrienden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden voor een vriendenuitje

Bekijk alle

Meer informatie over vriendenuitjes

Vriendenuitje

Wat leuk dat u een historisch zeilschip als locatie overweegt. Of u nu op zoek bent naar een verblijf voor een dag, een weekendje weg of samen met uw vrienden op vakantie gaat, een schip is de ideale accommodatie. U heeft namelijk alles in een: een originele locatie, leuke activiteiten voor iedereen tijdens de zeiltocht, catering als u iets te vieren heeft en een heerlijke slaapplek aan het einde van de dag als u meerdere dagen wilt zeilen.

Dagtochten met vrienden

Wilt u een dagje met uw vrienden op pad of heeft u iets te vieren dan kunt u hele leuke dagtochten maken met een traditioneel zeilschip. U kunt een mooie zeiltocht maken over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee, maar u kunt de zeiltrip ook combineren met een bezoek aan een mooi natuurgebied zoals de Marker Wadden, een leuke havenplaats zoals Hoorn, Urk of Volendam of een museum zoals het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Tijdens de zeiltocht kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, uitgebreid bijpraten.

Meerdaagse groepsaccommodatie voor vriendenuitje

Gaat u meerdere dagen met uw vrienden op pad? Dan is een meerdaags schip de perfecte accommodatie. De schepen beschikken over een ruim dek met vele zitplaatsen, waar iedereen optimaal kan genieten tijdens de zeiltocht. Binnen is een knusse salon, die zich uitstekend leent voor een gezamenlijke maaltijd, een spelletjes avond of een feestje als u iets te vieren heeft.

Daarnaast beschikken de schepen over een goed uitgeruste keuken, waar u gezamenlijk de maaltijden, een lekker buffet of een BBQ kunt bereiden. Met de handige boodschappenservice van NAUPAR hoeft u niet zelf te sjouwen met de boodschappen. En ’s avonds duikt iedereen lekker een hut met comfortabele bedden in voor een goede nachtrust. Wilt u iets meer privacy? Kies dan voor een schip met enkel tweepersoonshutten.

Wat kunt u doen tijdens de zeiltocht

Voor vertrek bepaalt u op basis van het weer, de wind en uw wensen waar de tocht heen gaat. Terwijl u over het IJsselmeer, de Waddenzee of het Markermeer zeilt, kunt u de bemanning helpen bij het zeilen en meer leren over het weer, navigeren of zeemansknopen. Of u gaat lekker aan dek zitten en genieten van het mooie uitzicht over het eindeloze water, terwijl u bij kletst met uw vrienden.

Gaan er kinderen mee?

Dat is natuurlijk geen probleem. De schepen zijn door een hoge kindvriendelijke reling en reddingsvesten voor de kleintjes ook bijzonder geschikt voor kinderen,. Daarnaast zijn er voor kinderen ook leuke activiteiten aan boord te beleven. Zo mogen ze de schipper helpen bij het sturen, leert de matroos ze een knoop of sleutelhanger te maken die ze mee mogen nemen als souvenir en kunnen ze eenmaal in de haven met visnetjes op zoek naar vissen of krabbetjes als jullie op de Waddeneilanden liggen.

Waar kunt u heen zeilen

De mogelijkheden zijn eindeloos. De schepen van NAUPAR zeilen al jarenlang over het IJsselmeer, Markermeer, de Friese Meren en de Waddenzee en er is altijd wel een plaats of eiland waar u na het zeilen ook nog iets leuks kunt doen. Zo kunt u een mooie stadswandeling maken, een museum bezoeken, terrasje pakken of met de kinderen kastelen bouwen op het naastgelegen strand. Ook kunt u er voor kiezen om voor anker te gaan in een mooi natuurgebied of bij een onbewoond eilandje en daar samen barbecueën of een kampvuur bouwen. Of u zeilt naar de Waddenzee, spot zeehonden en gaat droogvallen. Onze schippers kennen het vaargebied op hun duimpje en altijd wel een mooi plekje te vinden dat past bij uw wensen.

Cateringarrangementen

Alle meerdaagse schepen beschikken over een goed uitgeruste scheepskeuken, waar u gezamenlijk de maaltijden met uw vrienden kunt bereiden. Maar u kunt zich ook lekker laten verwennen en catering laten verzorgen. Of zelfs een kok inhuren die voor u de maaltijden ter plekke bereidt.

Daarom een familieuitje met NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van vriendenuitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • Bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen inclusief schipper en bemanning; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken.
  • Kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en kunt u bij een hele grote groep zelfs kiezen voor meerdere schepen.
  • Bieden de tochten voor ieder wat wils; of u nu wilt ontspannen of actief wilt meezeilen.
  • Heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen.
  • Kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt.
  • Vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk vriendenuitje waar uw vrienden nog lang over napraten.