Nieuws I De Avondrood als pakjesboot in Zwartsluis

Lelystad, 24 november 2017 – Morgenochtend rond 10.00 uur komt Sinterklaas aan in de gemeente Zwartewaterland te Overijssel. De Sint zal zijn intrede doen in het gezellige dorp Zwartsluis. Als vanzelfsprekend doet hij dit aan boord van een pakjesboot. Voor het tiende jaar op rij neemt de Avondrood deze rol op zich.

Pakjesboot 67

Hoewel het aankomende zaterdag de 10e keer is dat de Avondrood als ‘pakjesboot 67’ Zwartsluis binnenvaart, heeft schipper Rob Peetoom in totaal al 17 keer achter het roer van de historische pakjesboot gestaan.

Ieder jaar als het schip terugkeert van haar zeilreizen, staan de kinderen langs de kade te jubelen dat de pakjesboot er weer is. Voor vele inwoners van Zwartsluis is de komst van de Avondrood een teken dat de winter begint “We worden ieder jaar met open armen ontvangen”, vertelt schipper Rob. “De mensen zijn blij om de chartervloot weer aan de kant te hebben.”

Waarom de Avondrood?

Niet alleen beschikt de Avondrood over een gezellige, huiselijke sfeer en inrichting, het schip heeft óók een groot achterdek met bankjes en een comfortabele zitkuip, waar de pieten meer dan genoeg ruimte hebben. Daarnaast heeft de Avondrood een markante uitstraling die toch zeker iets wegheeft heeft van ‘de stoomboot van Sinterklaas’.

Sinterklaasintocht Zwartsluis

De aankomst van Sinterklaas in Zwartsluis vindt dit jaar op zaterdag 25 november plaats. De Sint hoogstpersoonlijk een handje geven? Wees dan op tijd voor een goed plekje! De boot zal rond 10.00 uur aankomen in de haven. Veel plezier!

Meer weten over de Avondrood of een ander traditioneel zeilschip? Bekijk ons uitgebreide aanbod, of neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers, zij adviseren u graag.