Zeil mee op de Klipper Avondrood en ontdek de mooiste plekjes

Avondrood

Rob is de schipper van de Klipper Avondrood. Hij heeft veel ervaring met groepen en zeilt deze zomer voor de 21ste keer. “En vervelen doet het nog steeds niet” vertelt hij ons enthousiast, als we hem vragen hoe dat is. Hij vaart al jaren op het IJsselmeer en de Wadden en weet waar hij moet zijn voor een goede zwempartij of een bijzondere avond ankeren midden in de natuur, terwijl de telefoontjes ‘uit’ gaan.

‘’Ik heb een ontzettend mooie baan’’, legt hij enthousiast uit,’’ de vrijheid is natuurlijk heerlijk. Ik duik elke ochtend om 7 uur in het water om mezelf fit te houden’’, legt hij uit. Maar het meest bijzondere aan het varen met groepen vindt hij het toch wel als gasten met een brede grijns van boord stappen na een geslaagde vaartocht. “Het is zo gaaf om dit gevoel aan gasten te kunnen doorgeven!”

Favoriete vaargebied

De schipper van de Avondrood vaart graag naar plaatsen waar anderen niet komen. Zoals de Steile Bank, een prachtig stukje natuurgebied tussen Lemmer en Stavoren of het strandje bij Lemmer. Je kunt er heerlijk zwemmen, kanoën of als een heuze Tarzan met een 'laadboom' van het schip slingeren. Maar je kunt ook prima naar de kant om boodschappen te doen.

Het mooiste plekje is volgens Rob toch wel in het Ketelmeer. Een van de vijf kleine onbewoonde eilandjes in de IJsselmonding om precies te zijn. Je ligt daar heel relaxt, midden in de natuur, er grazen koeien op het eiland, vogels kwetteren je ’s morgens wakker en je kunt er ook heerlijk zwemmen. Het water rond de boot is ondiep. Je kunt zelfs naast de boot staan, zo ondiep is het! En we kunnen met een acht meter lange loopplank naar het eiland om bijvoorbeeld hout te sprokkelen voor een kampvuur met muziek in de avonduren. Het is een unieke ervaring.

Blokzijl is het mooiste stadje

Maar ook de binnenwateren van Nederland zijn te gek. Een bezoek aan Blokzijl is een echte aanrader. Dat is toch echt het mooiste stadje van Nederland. Net Amsterdam in het klein! We varen er zo vanaf het IJsselmeer, via de IJssel en het Zwarte Meer heen en u ziet vanaf het water Nederland op z’n mooist. In Blokzijl hebben ze een kleine haven, waar de Avondrood precies in past. Schipper Rob vaart het schip er moeiteloos in, tot grote verbazing van de meeste gasten aan boord. En hij gidst u moeiteloos door dit prachtige stadje.

Nieuwe fornuis en BBQ

Tijdens de wintermaanden heeft de schipper niet stil gezeten. Zo heeft de gezellige Klipper Avondrood een nieuw zeil en nieuwe bezaansmast. Hierdoor is het schip makkelijker te bedienen, vaart het nog comfortabeler en zelfs sneller. In de goed uitgeruste kombuis blinkt een nieuw professioneel gasfornuis. Groepen houden zelfs tijd over omdat alles sneller kookt! Buiten op het dek hangt een zonnetent en er staat een nieuwe Barbecue. Wat ook leuk is, is dat je binnen in het schip de vorderingen van de Avondrood op TV kunt volgen.  

Genieten van het Wad of het IJsselmeer

Wil je een keer meevaren voor een lang weekend, midweek of vakantie op de Avondrood? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers, zij leggen je graag uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Meer lezen?

Zippi, schipper op de Allure I Luca, schipper op de Hester I Lucas, schipper op de Pelikaan I Markus, schipper op de LindeVerschillende typen schepen I Zo werkt droogvallen met een platbodem I Een mooie route bepalen I De 5 leukste havensteden aan de Friese kust I Favoriete stranden aan het IJsselmeer I Uitwaaien op de Wadden