Een schip of een boot huren

Bent u op zoek naar een schip of een boot? Bij NAUPAR kunt u kiezen uit vele traditionele zeilschepen, zoals:

- Schepen met schipper voor dagtochten
- Schepen met schipper voor meerdaagse tochten
- Schepen zonder schipper voor meerdaagse tochten

Of u op zoek bent naar een schip voor een weekendje weg met familie of vrienden, een midweek met een groep jongeren of een dagje teambuilden met collega's. Bij NAUPAR vindt u altijd het juiste schip.

Wat is het verschil tussen een boot en een schip?

Tussen schip en boot bestaat een subtiel verschil dat echter niet duidelijk af te bakenen is. Het is een kwestie van taal en conventie. Over het algemeen wordt met een schip iets groters bedoeld dan met een boot. Een roeischip bestaat niet, een schip is te groot om te roeien.

Een manier om het verschil tussen een boot en een schip aan te duiden is: "een schip kan wel een boot vervoeren, maar een boot kan geen schip vervoeren".

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw meerdaagse uitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht

Bekijk alle

Traditionele schepen die u kunt huren zonder schipper

Bekijk alle

De vaargebieden die u kunt ontdekken met een schip of boot

Bekijk alle

Schip of boot huren

Alle schepen van NAUPAR zijn traditionele zeilschepen. Met een gevarieerde vloot is er altijd wel een schip dat bij u past. Voor groepen van 8 tot 160 personen, van de kleinste tjalken tot de grootste barkentijn, van sportieve klippers tot luxe windjammers, Ook heeft NAUPAR een spiegelretourschip én Nederlands enige viermaster.

Met een grote groep op stap?

Dan raden we u een groter traditioneel zeilschip met schipper aan. Zoals een tjalk, barkentijn of klipper. Deze schepen zijn groot genoeg voor jeugdgroepen, collega's, meerdere gezinnen of een groep vrienden. De schipper houdt bij de vaarroute rekening met uw wensen, het weer en de wind en vaart u naar de mooiste plekjes aan het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren. Tijdens het zeilen kunt u meehelpen, maar het hoeft niet. En als u uitgezeild bent, kunt u lekker een havenstadje bezoeken, een fietstocht maken, naar een museum of een terrasje pikken. Wilt u liever aan boord blijven? Dan hebben ze vaak ook een bananenboot, kano, sushirol of andere attributen aan boord, om bijvoorbeeld tijdens een ankerstop mee te spelen. Fun verzekerd!

Huur een schip of boot zonder schipper

Wilt u met een kleine groep op stap en heeft u voldoende zeilervaring? Dan heeft u geen schipper nodig en kunt u een bareboat huren. En het leuke is, op een bareboat heeft u geen vaarbewijs nodig. Heeft u nog niet eerder gevaren met een platbodem? Volg dan voor vertrek een korte introductiecursus of opfriscursus. Hierna kunt u moeiteloos de box in- en uitvaren en manoeuvreren met het schip en staat niets jullie vaarpret op de Friese meren meer in de weg. 

Meerdere vaargebieden om uit te kiezen

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze wat betreft vaargebieden. Van het zoete IJsselmeer en Markermeer tot de prachtige Waddenzee; het is maar net wat uw voorkeur heeft. Maar u kunt ook kiezen voor een vaartocht over de diverse meren van Friesland. Op het IJsselmeer geniet u van een uniek natuurgebied, vele gezellige dorpjes en een bruisend uitgaansleven. De Waddenzee daarentegen staat bekend om zijn rust en kalmte. Als u geluk heeft spot u een zeehond op een van de zandbanken en kunt u met het schip droogvallen en bij eb over de zeebodem lopen. Of u hopt van eiland naar eiland met eindeloze zandstranden en gezellige dorpjes. De Friese Meren daarentegen zijn zeer divers; u zeilt door stadjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Dus, zijn de zeilen gezet, de trossen binnen gehaald en zit iedereen er comfortabel bij? Dan wordt er koers gezet naar… Roept u maar!

Waar wilt u opstappen?

Naast een ruim aanbod aan schepen en vaargebieden, beschikt NAUPAR ook over vele verschillende op- en afstaphavens. Zo heeft u de keuze uit zestien verschillende opstaphavens, zoals Lelystad, Enkhuizen, Kampen, of Harlingen. Maar ook Lemmer, Stavoren en bijvoorbeeld Monnickendam behoren tot de mogelijkheden. U kunt ook weer in deze plaatsen uw zeiltocht eindigen, maar u kunt de tocht ook afsluiten in een andere gezellige havenstad: de keuze is aan u.

Gerelateerde pagina's

Schip huren zonder schipper I Gezinsvakantie in Nederland I FamilievakantieGrote boot huren I Schip huren I Zeilschip huren I Bootverhuur Holland I Boot Stavoren I Boot Enkhuizen I Boot Lemmer I Boot Kampen I Boot Hoorn I Droogvallen op het Wad