• Routesuggestie Lelystad I De hoofdstad van de provincie Flevoland

    Blog Routesuggestie Lelystad

    Zodra je Lelystad nadert word je begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens jullie vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten in Lelystad voor jullie op een rijtje gezet.

  • Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

    Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

    Regent het tijdens uw zeiltrip in Nederland? Maak een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam. Daar valt genoeg te beleven, zelfs tijdens een regenachtige dag. Amsterdam heeft meer dan 50 musea, een paar fantastische foodhallen waar u zonder last te hebben van de regen kunt genieten van het lekkerste eten of u duikt in een van de vele overdekte rondvaartboten voor ontdekkingstocht langs de grachten. Genoeg alternatieven! Wij zetten er een paar voor u op een rij.

  • Marker Wadden Expeditie NAUPAR I Ontdek nieuw vogelparadijs in het Markermeer

    vogelparadijs de Marker Wadden

    Ontdek tijdens de bijzondere zeilcruise naar de Marker Wadden een nieuw vogelparadijs in wording. De eilanden liggen in het Markermeer, niet ver van de Houtribdijk, halverwege Lelystad en Enkhuizen. Tijdens de volledig verzorgde expeditie, maak je als een van de eerste kennis met dit nieuwe stukje Nederland. Ga je mee het hoofdeiland ontdekken?

  • Routesuggestie: Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

    Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

    Zo omschreef dichter en Harlinger arts Simon Stijl deze bijzondere havenstad tweehonderd jaar geleden. Het is niet voor niks dat Harlingen tot een van de meest populaire bestemmingen van de schepen van NAUPAR behoort. Het is de ideale vertrekhaven voor een vaartocht vol avontuur over de Waddenzee. Maar ook het historisch stadscentrum van Harlingen biedt voldoende cultuur, vermaak en sfeer voor een onvergetelijke tijd.

  • De Marker Wadden I Broedsucces voor visdief

    Marker Wadden visdief

    De visdief heeft de eilanden van de Marker Wadden ontdekt. Na een lange tijd ploeteren, vlogen er afgelopen jaar veel jongen uit en groeide de populatie van de vogel aanzienlijk. Oorzaak? Er was genoeg spiering in het IJsselmeer om de jongen mee te voeden én de Marker Wadden hebben de keuzemogelijkheid in broedplekken sterk vergroot.

  • Een schip van NAUPAR: de ideale groepsaccommodatie op het water

    35% korting bij niet varen

    Wist u dat u de zeilschepen van NAUPAR ook kunt boeken als een stilliggende groepsaccommodatie? Uw korting kan wel oplopen tot 35% als u niet gaat varen. De groep stapt aan boord in een haven naar keuze en blijft gedurende een paar dagen in diezelfde haven liggen. Dit is handig, want alle mogelijke havens liggen op een centrale plek binnen diverse steden. Denk aan een (meerdaags) bedrijfsevenement, een vrijgezellenfeest in Volendam, een bruiloft of een weekendje weg met de familie.

  • Routesuggestie: bezoek Forteiland Pampus!

    Forteiland Pampus wordt al jarenlang door de schepen van NAUPAR bezocht. Of het nu in de vorm van een bedrijfsuitje is, of met een groep vrienden en/of familie aan boord van een eigen schip; het bijzondere eiland is zeer populair. Hier ziet u hoe soldaten vroeger leefden en werkten.

  • De eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

    Eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

    In het weekend van 24 en 25 september in 2016 organiseerde Natuurmonumenten een expeditie naar de Marker Wadden. Bezoekers hebben toen voor het eerst een voet gezet op dit nieuwste stukje Nederland. Het eerste eiland van het Marker Wadden-project lag voor een groot gedeelte boven water. NAUPAR is blij met dit project: "Nieuwe natuur in ons vaargebied, een prachtige ontwikkeling!”, aldus algemeen directeur Pouwel Slurink.