Haal meer uit uw bedrijfsuitje, ondanks de WKR!

Als werkgever mag u 1,2% van de totale fiscale loonsom van de organisatie aan vergoedingen en verstrekkingen besteden. Goed om te weten: hieronder valt óók uw bedrijfsuitje op het water. Toch zijn er manieren om meer uit uw bedrijfsuitje te halen. Wat uitleg, mogelijkheden en tips &tricks op een rijtje!

Over de werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) bepaalt dat u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon ook wel bekend als "vrije ruimte" mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Dit percentage kan worden gebruikt voor uw personeelsfeest of bedrijfsuitje op het water. Bij overschrijving van die 1,2% betaalt u een eindheffing van 80% en dat is natuurlijk iets wat u zeker wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren om een nagenoeg WKR-vrij uitje te organiseren.

Drie WKR-tips voor een bedrijfsuitje bij NAUPAR

U bespaart op de kosten wanneer u uw bedrijfsuitje combineert met een zakelijke vergadering. NAUPAR heeft hier een geschikt arrangement voor samengesteld: Vergaderen en zeilen (8 uur). Vraag in dit geval wel om twee facturen; één voor het vergader-deel en één voor de vaartocht zelf, zodat een gedeelte van de kosten buiten de WKR regeling valt.

De belastingdienst laat bedrijfsuitjes die als teamtraining (kunnen) worden gezien vaak buiten beschouwing. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding, verbetering van kennis en coaching. Wat betreft de teambuilding heeft NAUPAR diverse interessante arrangementen gevormd, één hiervan is het all-inclusive-arrangement Bootcamp en zeilen; actief samenwerken en vervolgens genieten op het water. Heerlijk!

Tot slot kunt u uw bedrijfsuitje combineren met het kerstpakket. In plaats van deze standaard jaarlijkse gift, kunt u uw medewerkers geheel WKR-vrij een zeiltocht aanbieden. Twee vliegen in één klap!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsuitjes bij NAUPAR? Neem contact op met een van onze medewerkers. Of boek direct uw bedrijfsuitje online!