Haal meer uit uw bedrijfsuitje, ondanks de WKR!

Bijzondere datum vraagt om bijzondere trouwlocatie

Als werkgever mag je 1,2% van de totale fiscale loonsom van de organisatie aan vergoedingen en verstrekkingen besteden. Goed om te weten: hieronder valt óók uw bedrijfsuitje op het water. Toch zijn er manieren om meer uit uw bedrijfsuitje te halen. Wat uitleg, mogelijkheden en tips &tricks op een rijtje!

Over de werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR) bepaalt dat u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon ook wel bekend als "vrije ruimte" mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Dit percentage kan worden gebruikt voor jullie personeelsfeest of bedrijfsuitje op het water. Bij overschrijving van die 1,2% betaal je een eindheffing van 80% en dat is natuurlijk iets wat je zeker wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren om een nagenoeg WKR-vrij uitje te organiseren.

Drie WKR-tips voor een bedrijfsuitje bij NAUPAR

Je bespaart op de kosten wanneer je het bedrijfsuitje combineert met een zakelijke vergadering. NAUPAR heeft hier een geschikt arrangement voor samengesteld: Vergaderen en zeilen (8 uur). Vraag in dit geval wel om twee facturen; één voor het vergader-deel en één voor de vaartocht zelf, zodat een gedeelte van de kosten buiten de WKR regeling valt.

De belastingdienst laat bedrijfsuitjes die als teamtraining (kunnen) worden gezien vaak buiten beschouwing. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding, verbetering van kennis en coaching. Wat betreft de teambuilding heeft NAUPAR diverse interessante arrangementen en kunnen jullie tijdens een zeilticht altijd de bemanning helpen bij het zeilen en zo actief samenwerken en lekker genieten op het water. Heerlijk!

Tot slot kun je het bedrijfsuitje combineren met het kerstpakket. In plaats van deze standaard jaarlijkse gift, kun je de medewerkers geheel WKR-vrij een zeiltocht aanbieden. Twee vliegen in één klap!

Jullie volgende bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip?

Wordt het ultieme ontspanning of actie? Naar wat voor bedrijfsuitje jullie ook op zoek zijn, wij bieden voor elke groep en elk budget een leuke vaartocht. Bekijk de schepen en beschikbaarheid, vraag een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden voor dagtochten en meerdaagse tochten op een traditioneel zeilschip en maken graag van jullie bedrijfsuitje een onvergetelijk uitstapje.

Meer lezen over originele bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitje organiserenTips voor een succesvol bedrijfsuitje I Klantverhaal op de Willem Barentsz met BBQ op Markermeer I Klantverhaal op Abel Tasman met biologisch diner I Klantverhaal op 'Loverboat' Summertime | Klantverhaal Jubileumfeest op de Stedemaeght I Varen door windmolenpark I Teambuilding Marker Wadden I Save-the-date-mailing I Organiseer een bedrijfsuitje op een schip I Een schip is de perfecte locatie I Bedrijfsuitje met impact I Unieke replica vaart weer