Arrangementen en ideeën voor een jeugduitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een jeugduitje

Bekijk alle

Vaargebieden ontdekken met jongeren

Bekijk alle

Populaire bezienswaardigheden voor een jeugduitje

Bekijk alle

Meer informatie over jeugduitjes

Jeugduitje

Zet een groep jongeren een aantal dagen of een week op een schip en ze hebben gegarandeerd een topweek! Een schip is namelijk de perfecte accommodatie voor een uitje met de sportvereniging, kerk of hobbyclub. Samen zeilen, koken, schoonmaken en navigeren: het verbroedert, is leerzaam én FUN! 

Uitgebreide mogelijkheden

Waar wilt u met uw groep de nadruk op leggen? Bent u op zoek naar een sportief uitje? Dan kunt u bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden, om daar heerlijk te wandelen, fietsen, blowkarten, vliegeren of een dagje naar het strand te gaan. Dit kunt u ook heel mooi combineren met een dagje droogvallen op het Wad. Zodra het eb is, gaat u van boord en loopt u met de groep over de bodem van de zee! Daar kunt u bijvoorbeeld een anchorchallenge houden. Hoe bijzonder is dat?

Meer in voor cultuur? In de historische stadjes langs het IJsselmeer en het Markermeer, zoals Hoorn, Enkhuizen en Volendam, is genoeg te doen op cultureel gebied: van een speurtocht door de binnenstad tot een bezoek aan een museum en een hilarische groepsfoto in klederdracht.

Of zoekt u liever de natuur op? Bezoek dan de Oostvaardersplassen en de nieuwe eilandengroep Marker Wadden, deze bijzondere natuurgebieden zijn beiden onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland. Maar u kunt ook een nachtje midden in de natuur ankeren of aanleggen bij een onbewoond eilandje voor een avondje met een zelfgebouwd kampvuur, muziek, zingen en marshmallows. 

Waar u ook voor kiest, er is altijd ruimte voor ontspanning en fun met een bezoek aan een strand voor een lekkere zwempartij, een potje voetbal of zeskamp.

Aan boord van de schepen

De schepen zijn geschikt voor kleine en grote groepen en uitgerust met een ruim dek, gezellig dagverblijf, uitgebreide keuken, comfortabele hutten en sanitair. Tijdens de vaartocht betrekken de schipper en de maat de groep bij het zeilen, navigeren en leren ze de belangrijkste zeemansknopen. In de goed uitgeruste keuken, kunnen de jongeren samen koken. En zelf boodschappen doen kan, maar u kunt ook kiezen voor een van de cateringmogelijkheden bij NAUPAR. Hoe makkelijk is dat? 

Mogelijke vertrekhavens en bestemmingen

De traditionele zeilschepen varen op het IJsselmeer, het Markermeer, de Friese Meren en de Waddenzee. U kunt een zeiltocht beginnen vanuit 16 verschillende havens. De populairste inschepingshavens zijn Enkhuizen, Lelystad, Kampen en Harlingen.

Er zijn talloze bestemmingen voor uitstapjes met jongeren, zoals oude havenstadjes als Enkhuizen, Volendam, Hoorn, Urk en Stavoren, maar ook een Waddeneiland als Terschelling of Texel behoort tot de mogelijkheden als het weer, de wind en het getij gunstig zijn. Met een drijvende accommodatiezijn jullie flexibel en kunnen jullie elke dag naar een andere leuke bestemming.

Dubbel plezier

Afhankelijk van de grootte van de groep, kunt u kiezen voor één of meerdere schepen. Als u kiest voor meerdere schepen, dan zorgen de schippers dat ze met elkaar overleggen en bij elkaar blijven varen. Als de groep het leuk vindt en de wind goed staat, dan kan er zelfs een wedstrijdje gezeild worden! 

Vraag de gratis inspiratiegids aan

Bent u benieuwd hoe een groepsreis met jongeren aan boord van een traditioneel zeilschip eruit ziet, waar jullie kunnen zeilen en welke activiteiten er te doen zijn? Vraag dan de gratis inspiratiegids aan en laat u inspireren.

Deze gids geeft u waardevolle tips over het vaargebied, de bestemmingen en de leuke activiteiten die jullie onderweg kunnen doen. Aangevuld met handige voorbeelden van een dagprogramma, vaarroutes, leuke arrangementen, ervaringen en nog veel meer...

Daarom een jeugduitje met NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van jeugduitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen inclusief schipper en bemanning; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en kunt u bij een hele grote groep zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, zeemansknopen leren, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk jeugduitje waar de jongeren nog lang over napraten