Weekend zeilen op de Waddenzee

Op zoek naar een leuke locatie en accommodatie voor een weekendje weg met vrienden, familie of collega’s? Stap samen met uw vrienden, familie of collega’s aan boord van een traditioneel zeilschip en zet koers richting een van de Waddeneilanden. Tijdens het weekend zeilen op de Waddenzee heeft u niet alleen een bijzondere vaartocht met mooie vergezichten, maar ook een unieke accommodatie en alle tijd voor elkaar.

Bezoek Texel, Vlieland of Terschelling

Zeehonden, stranden en prachtige natuur; dát gaat u zien tijdens uw weekend zeilen op de Waddenzee.

Tip: bezoek tijdens het weekend tenminste een van de Waddeneilanden, zoals Texel, Vlieland of Terschelling. Huur daar een fiets, slenter door de gezellige straatjes of waai een middagje uit op het strand. Na een drukke dag kunt u aan boord van het schip relaxen en genieten van een welverdiende nachtrust.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Populaire blogs over weekendje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekend zeilen op de Waddenzee

Een weekend zeilen op de Waddenzee met NAUPAR staat gelijk aan een weekendje totale ontspanning. U bevindt zich twee volle dagen op het water, rustgevend ver van de dagelijkse omgeving. Sowieso heeft u überhaupt geen tijd om over uw werk of het huishouden na te denken; een weekend op de Wadden houdt u flink bezig! Helpen met zeilen of koken, spelletjes spelen in de salon, een drankje aan dek en de omgeving verkennen aan wal. Kortom: een heerlijk weekendje weg.

Zeilen naar een Waddeneiland

Tijdens een weekendje weg is het vanuit Harlingen en Makkum al mogelijk om naar een van de eilanden zoals Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog te varen. Stuk voor stuk prachtige eilanden die u hoe dan ook ooit eens gezien moet hebben.Tijdens de vaartocht kunt u de bemannig  helpen bij het zeilen, of u neemt plaats aan dek in een van de ruime zithoeken en geniet van de wind in uw haren, de geur van de zilte zeelucht en de prachtige vergezichten over het Wad. Misschien spot u zelfs een zeehond. Op de Waddeneilanden ligt u in de sfeervolle haven tussen de andere schepen van de Bruine vloot en op loopafstand van het centrum. 

Droogvallen op het Wad

De Waddenzee is een uniek vaargebied en staat vanwege de prachtige natuur en vele unieke diersoorten niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als het als het weer, de wind en getij gunstig zijn kunt u met de schepen die een platte bodem hebben droogvallen op het Wad. Tijdens laag water kunt u van boord voor een wandeling over de bodem van de zee. Dat is pas dicht bij de natuur, genieten en pure ontspanning! Het wordt een avontuur om nooit te vergeten.

De traditionele zeilschepen

Of u nu met een groot of klein gezelschap een weekend wilt zeilen op de Waddenzee; NAUPAR heeft voor ieder gezelschap een passend schip. Een tjalk, klipper, of Barkentijn. Modern of juist klassiek, luxe of ‘back to basic’; de keuze is aan u! U kunt bij ons al terecht met een groep vanaf 12 personen, en u huurt een schip met schipper en crew. Welk schip u ook kiest, u vindt aan boord alle ingrediënten voor een onvergetelijke vaartocht over de Waddenzee.

Zelf koken of laten verwennen

Alle meerdaagse schepen hebben een ruime goed uitgeruste keuken, waar u tijdens het weekendje weg samen de lekkerste maaltijden bereidt. Heeft u iets te vieren of wilt u het gezelschap extra verwennen? Kies dan voor een van de cateringopties bij NAUPAR of maak gebruik van een chef-kok, die bij jullie aan boord stapt en de lekkerste maaltijden kookt.

Daarom een weekendje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke weekendjes weg op de Waddenzee aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 12 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg op de Waddenzee waar u nog lang over napraat

Bekijk de mogelijkheden

Wij helpen u graag met het organiseren en plannen van dit weekend. Ook wat betreft het type schip zijn wij u graag van dienst. Bekijk de arrangementen voor een weekendje weg, vraag online een offerte aan of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij inspireren u graag bij het samenstellen van een mooie, unieke en onvergetelijke vaartocht over de Waddenzee.