Hoorn, de oude VOC-stad aan het Markermeer

Zet koers richting de regio West-Friesland en bezoek het altijd gezellige Hoorn. Overdag lekker uitwaaien, ontspannen, zeilen en genieten van het uitzicht op het Markermeer

Eenmaal aangekomen in deze oude havenstad kunt u van alles ondernemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie stadswandeling, een spannende speurtocht of een bezoekje aan de diverse historische plekken? In deze havenstad valt genoeg te ontdekken voor jong en oud.

Ontdek Hoorn per schip

De Oosterpoort, de Mariatoren en de Roode Steen: u heeft er vast wel eens van gehoord. Hoorn heeft maar liefst 300 monumenten en u kunt verschillende historische bezienswaardigheden bezoeken. Maar ook een middagje winkelen behoort tot de mogelijkheden!

Wat u ook gaat doen; u heeft het zeilschip als uitvalsbasis. Eventjes bijkomen? Trek u dan terug op het dek, in de ruime salon of in uw eigen, comfortabele hut.

Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een weekendje weg

Bekijk alle

Leuke activiteiten in Hoorn tijdens uw weekendje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekendje weg naar Hoorn

Hoorn is een van onze favoriete bestemmingen voor een weekendje weg. Komt dat door de mooie haven, de vele (VOC) monumenten, oude pakhuizen, het gezellige plein de Roode Steen, de Hoornse winkelstraatjes met vele speciaalzaken of de vele terrasjes aan het water die uitkijken over de oude binnenhaven? Ontdek het zelf, stap aan boord van een authentiek zeilschip en zet koers naar deze bijzondere havenstad aan het Markermeer. 

Vele musea

Voor de cultuurliefhebbers is Hoorn dé place to be. Er bevinden zich een aantal interessante musea. Zo kunt u kiezen uit het Westfries Museum, het Museum van de Twintigste Eeuw en de Stoomtram Hoorn-Medemblik. Ontdek het verleden van Hoorn of reis door de tijd: voor welk museum u ook kiest, u kunt zich hier prima vermaken.

Haven

De machtige VOC-geschiedenis van Hoorn is ook goed zichtbaar in de haven met de oude pakhuizen en vele monumenten. Als u zo door de straten van Hoorn slentert, waant u zich echt even in een andere periode. Ga rustig zitten op een van de terrasjes en kijk uw ogen uit: er is genoeg te zien rond het water!

Winkelen

We zeiden het al: Hoorn is ook een ideale bestemming om te winkelen of een paar leuke souvenirs te kopen voor thuis. In deze mooie en veelzijdige stad vindt u twee grote winkelstraten met verschillende leuke winkels. Tip: bezoek de Hoornse straatjes met vele speciaalzaken en lokale lekkernijnen.

Ideale groepsaccommodatie

Met een authentiek zeilschip hoeft u niet meer op zoek naar een groepsaccommodatie voor uw weekendje weg naar Hoorn. U heeft verblijf en vervoer in een en beschikt naast een ruim dek, over een knusse salon, goed uitgeruste keuken, comfortabele hutten en voldoende douches en toiletten aan boord. Overdag zeilt u samen naar Hoorn. Eenmaal aagekomen in deze pittoreske haven heeft u de tijd aan u zelf. U kunt Hoorn verkennen. slenteren door de vele straatjes of een terrasje pakken. Het schip ligt op loopafstand van het centrum, tussen de andere schepen van de authentieke ‘bruine vloot’. Vanaf dit centrale punt kunt u Hoorn op uw gemak verkennen.

Zelf koken, catering of een kok aan boord

Tijdens uw weekendje weg naar Hoorn, kunt u ook aan boord van het schip koken. De meerdaagse schepen beschikken over een goed uitgeruste keuken en meestal ook een tap en BBQ. Daarnaast is er voldoende bergruimte voor uw meegebrachte boodschappen. Maar u kunt ook gebruik maken van de verschillende cateringmogelijkheden van NAUPAR of  u extra laten verwennen met een chef-kok, die gedurende uw weekendje weg heerlijk voor uw groep de lekkerste gerechten bereidt.

Daarom een weekendje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft al ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke weekendjes weg aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg waar u nog lang over napraat