Oude havenstad

Zet koers richting de regio West-Friesland en bezoek het altijd gezellige Hoorn. Eenmaal aangekomen in deze oude havenstad kunt u van alles ondernemen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie stadswandeling, een spannende speurtocht of een bezoekje aan de diverse historische plekken?

Ontdek Hoorn per schip

De Oosterpoort, de Mariatoren en de Roode Steen: u heeft er vast wel eens van gehoord. In Hoorn kunt u verschillende historische bezienswaardigheden bezoeken.

Maar ook een middagje winkelen behoort tot de mogelijkheden! Wat u ook gaat doen; u heeft het zeilschip als uitvalsbasis. Eventjes bijkomen? Trek u dan terug op het dek, in de ruime salon of in uw eigen, comfortabele hut.

Populaire schepen met opstaphaven Hoorn

Bekijk alle

Arrangementen en ideeën voor een weekendje weg

Bekijk alle

Weekendje weg naar Hoorn

Een geliefde stad

Hoorn is een adembenemende stad. Het is daarom dan ook niet gek dat deze mooie plek jaarlijks vele duizenden mensen trekt. Het rijke verleden van de VOC kom je in Hoorn nog overal tegen en met name dat gegeven maakt deze stad zo bijzonder.

Vele musea

Voor de cultuurliefhebbers is Hoorn dé place to be. Er bevinden zich maar liefst 4 interessante musea. U heeft keuze uit het Westfries Museum, het Museum van de Twintigste Eeuw, de Stoomtram Hoorn-Medemblik en het Affichemuseum. Ontdek het verleden van Hoorn, reis door de tijd of aanschouw een mooie collectie affiches; voor welk museum u ook kiest, hier bent u zeker een middag zoet!

Haven

De machtige VOC geschiedenis van Hoorn is ook goed zichtbaar in de haven. Er wordt gewerkt aan de boten, het dek wordt gezwabberd… Hier waant u zich echt in een totaal andere periode. Ga rustig zitten op een van de terrasjes en kijk uw ogen uit: er is genoeg te zien rond het water!

Winkelen

We zeiden het al: Hoorn is een ideale locatie om te winkelen. In deze mooie en veelzijdige stad vindt u verschillende leuke winkels. Tip: bezoek naast de grote winkelstraten, ook de kleine zijstraatjes!

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Met en zonder schipper
  • 16 verschillende vertrekhavens

Gerelateerde pagina's

Weekendje weg I Weekendje weg Amsterdam I Weekendje weg Enkhuizen I Weekendje weg met een groep I Weekendje weg met pasen I Weekendje weg Muiden I Weekendje weg Terschelling I Weekendje weg Texel I Weekend zeilen Holland I Weekend zeilen op het IJsselmeer I Vriendenweekend I Weekend boot huren I Zeilweekend