Weekend zeilen op het IJsselmeer met een groep

Op zoek naar een leuke invulling voor uw weekendje weg met vrienden, familie of collega's? Stap samen aan boord van een authentiek zeilschip en zeil naar een van de gezellige havenplaatsen aan het IJsselmeer of Markermeer, zoals Lemmer, Stavoren, Enkhuizen, Urk , Hoorn of Volendam.

Overdag samen zeilen, ontspannen en uitwaaien over het grootste zoetwatermeer van West-Europa. En na de vaartocht houdt u nog voldoende tijd over om de gezellige havenplaats te ontdekken.

Unieke accommodatie

Alle meerdaagse schepen beschikken over een ruim dek met gezellige zitplaatsen, een knusse salon, goed uitgeruste keuken en comfortabele slaapplekken.

Een traditioneel zeilschip biedt u het comfort van een vakantiehuis, u heeft overdag een leuke activiteit en u ligt elke dag op een andere locatie.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Populaire blogs over weekendje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekend zeilen op het IJsselmeer

Het prachtige IJsselmeer staat bekend als het populairste zeilgebied van Nederland. Niet gek dus dat ook de zeilschepen van NAUPAR hier vaak te vinden zijn. Langs het IJsselmeer liggen tal van moderne jachthavens, sfeervolle havenstadjes en interessante bezienswaardigheden. Absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens uw weekend zeilen op het IJsselmeer!

Activiteiten rondom het IJsselmeer

Wanneer u kiest voor een weekend zeilen op het IJsselmeer, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Met name de havenstadjes zijn populair: hier ervaart u nog altijd de sfeer van het leven rondom de voormalige Zuiderzee. Maar welke stad heeft uw voorkeur? De meest bekende havens rond het IJsselmeer en het Markermeer zijn Stavoren, Medemblik, Enkhuizen, Urk, Lemmer, Hoorn, Volendam, Monnickendam, Amsterdam en Lelystad.

Een weekend zeilen op het IJsselmeer met NAUPAR

De weekendvaartochten van NAUPAR zijn de ideale oplossing voor wie eens even helemaal nergens aan wil denken. Ontkom aan de sleur van alledag; vergeet het werk, huishouden en andere verplichtingen. Gaat u een weekend zeilen op het IJsselmeer? Dan gaat u een weekend lekker uitwaaien, niksen en puur genieten! Val ‘s avonds heerlijk in slaap in uw eigen, comfortabele hut en begin de volgende ochtend met een kopje koffie en croissantje aan dek. En overdag? Dat is geheel aan u! Blijf aan boord of ga aan wal en ontdek de gezellige havenstadjes.

De schepen

Bij NAUPAR vindt u veel verschillende zeilschepen; van luxe tot basic en van modern tot klassiek. U kunt bij ons al terecht met een groep vanaf 10 personen. Elk schip beschikt over een eigen bemanning, ambiance, uitstraling en comfort. Eén ding hebben de zeilschepen bij NAUPAR gemeen: ze zorgen gegarandeerd voor een memorabel weekend zeilen op het IJsselmeer. Het maakt niet uit of u met een groep vrienden, uw gezin of met collega’s op pad gaat, want bij NAUPAR vindt u altijd een geschikt schip.

Catering of zelf koken

Maak het u zelf gemakkelijk tijdens uw weekendje weg en laat lekker voor u koken door een chef-kok of maak gebruik van de handige cateringopties. Wilt u liever zelf koken? Dat kan natuurlijk ook. Alle meerdaagse schepen hebben een goed uitgeruste keuken, waar u heerlijk samen kunt koken tijdens het weekendje weg. Daarnaast is er voldoende bergruimte voor uw meegebrachte boodschappen.

Daarom een weekendje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke weekendjes weg aan boord van authentieke zeilschepen op het IJsselmeer en Markermeer. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg waar u nog lang over napraat

Bekijk de mogelijkheden

Wij helpen u graag met het organiseren en plannen van dit weekend. Ook wat betreft het type schip zijn wij u graag van dienst. Bekijk de arrangementen voor een weekendje weg, vraag een offerte aan of maak online een afspraak om te (video)bellen met een van onze medewerkers. Zij inspireren u graag bij het samenstellen van een mooie, unieke en onvergetelijke vaartocht over de IJsselmeer en Markermeer.