Weekendje weg naar Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling is de ideale bestemming voor uw vaartocht op een van onze authentieke zeilschepen met uw familie, een groep vrienden of collega’s.

Het bekende Terschellinger strand, de Walvis, de gezellige winkelstraat met terrasjes en aan het einde de indrukwekkende vuurtoren Brandaris zorgen er voor dat deze bestemming voor iedereen leuk is.

Een vaartocht naar het waddeneiland Terschelling zal jullie zeker nog lang bij blijven.

Daarom weekendje weg naar Terschelling

Zodra u aan boord stapt begint het vakantiegevoel. De vaartocht over het Wad is puur genieten en misschien spot u zelfs een zeehondje onderweg. Maar wist u dat:

- Terschelling 20% meer zonuren heeft dan het vaste land
- West-Terschelling een hele gezellige haven is
- Het Groene strand op loopafstand van de haven ligt
- U er heerlijke lange strandwandelingen kunt maken
- Het eiland beschikt over 70 kilometer aan fietspaden

Weekendje weg naar Terschelling

Een adembenemend eiland

Terschelling grenst aan de Noord- en Waddenzee en er is op dit Waddeneiland van alles te doen. Van wandelen, tot fietsen, een dagje luieren op het strand of een museum bezoeken. U ligt met het schip op loopafstand van het gezellige centrum van West-Terschelling, waar u heerlijk kunt winkele, een ijsje eten of een terrasje kunt pakken. Zijn er kinderen in uw groep? Dan is het Groene strand een aanrader. Het ligt niet ver van de haven. 

Het Terschellinger strand

Het eiland heeft een totale strandlengte van 30 kilometer en het brede Noordzeestrand staat bekend als één van de mooiste stranden van Nederland. Het Terschellinger strand is dan ook niet ‘alleen maar’ een strand; u kunt er ellenlange strandwandelingen maken. Maar u kunt ook geweldig wandelen door de aangrenzende bossen, duinen, kwelders of heide. Blijft u wat langer liggen? Download een fietsroute bij het VVV of Stadsbosbeheer en verken het eiland op een gehuurde fiets. 

Musea

In Terschelling kunt u verschillende musea bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van’t Behouden Huys, waar u een kijkje kunt nemen in het verleden van Terschelling? Of bezoek het Tiger Bunker Museum, een bunkercomplex op loopafstand van de haven. Waar uw interesse ook ligt, op Terschelling vindt u gegarandeerd een interessant museum waar u het een en ander kunt leren.

Vuurtoren De Brandaris

Niet alleen de musea en het strand zijn ware trekpleisters op Terschelling. Ook de Vuurtoren de Brandaris wordt veelvuldig bezocht. het is de oudste vuurtoren van Nederland en een ware eyecather. Op vrijwel iedere foto van Terschelling ziet u  deze oude vuurtoren. 

Over NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van vakanties op het water in Nederland. Wij bieden:

  • Een ruime keuze aan traditionele zeilschepen
  • Met en zonder schipper
  • 16 verschillende vertrekhavens

Gerelateerde pagina's

Weekendje weg I Weekendje weg Amsterdam I Weekendje weg Enkhuizen I Weekendje weg Hoorn I Weekendje weg met een groep I Weekendje weg met pasen I Weekendje weg Muiden I Weekendje weg Texel I Weekend zeilen Holland I Weekend zeilen op het IJsselmeer I Vriendenweekend I Weekend boot huren I Zeilweekend