Weekendje weg naar Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling is de ideale bestemming voor uw vaartocht op een van onze authentieke zeilschepen met uw familie, een groep vrienden of collega’s.

Het bekende Terschellinger strand, de Walvis, de gezellige winkelstraat met terrasjes en aan het einde de indrukwekkende vuurtoren Brandaris zorgen er voor dat deze bestemming voor iedereen leuk is.

Een vaartocht naar het waddeneiland Terschelling zal jullie zeker nog lang bij blijven.

Daarom weekendje weg naar Terschelling

Zodra u aan boord stapt begint het vakantiegevoel. De vaartocht over het Wad is puur genieten en misschien spot u zelfs een zeehondje onderweg. Wist u dat:
- Terschelling 20% meer zonuren heeft dan het vaste land
- West-Terschelling een hele gezellige haven is
- Het Groene strand op loopafstand van de haven ligt
- U er heerlijke lange strandwandelingen kunt maken
- Het eiland beschikt over 70 kilometer aan fietspaden

Leuke bezienswaardigheden op Terschelling

Bekijk alle

Populaire blogs over weekendje weg

Bekijk alle

Meer informatie over een weekendje weg

Weekendje weg naar Terschelling

Terschelling is een van de Waddeneilanden waar van alles te doen is. Van wandelen, tot fietsen, een dagje luieren op het strand of een museum bezoeken. U ligt met het schip op loopafstand van het gezellige centrum van West-Terschelling, waar u heerlijk kunt winkelen, een ijsje eten of een terrasje kunt pakken. Zijn er kinderen in uw groep? Dan is het Groene strand een aanrader. Het ligt niet ver van de haven. Terwijl u bij de Walvis een drankje besteld, kunnen de kinderen spelen op het strand en de weide.

Het Terschellinger strand

Het eiland heeft een totale strandlengte van 30 kilometer en het brede Noordzeestrand staat bekend als één van de mooiste stranden van Nederland. Het Terschellinger strand is dan ook niet ‘alleen maar’ een strand; u kunt er ellenlange strandwandelingen maken. Maar u kunt ook geweldig wandelen door de aangrenzende bossen, duinen, kwelders of heide. Blijft u wat langer liggen? Download een fietsroute bij het VVV of Stadsbosbeheer en verken het eiland op een gehuurde fiets. 

Musea

In Terschelling kunt u verschillende musea bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van’t Behouden Huys, waar u een kijkje kunt nemen in het verleden van Terschelling? Of bezoek het Tiger Bunker Museum, een bunkercomplex op loopafstand van de haven. Waar uw interesse ook ligt, op Terschelling vindt u gegarandeerd een interessant museum waar u het een en ander kunt leren.

Vuurtoren De Brandaris

Niet alleen de musea en het strand zijn ware trekpleisters op Terschelling. Ook de Vuurtoren de Brandaris wordt veelvuldig bezocht. Het is de oudste vuurtoren van Nederland en een ware eyecather. Op vrijwel iedere foto van Terschelling ziet u deze oude vuurtoren. 

Ideale groepsaccommodatie

Met een authentiek zeilschip heeft u niet alleen vervoer naar het eiland, maar ook een bijzondere slaapplek. Met een knusse salon, een goed uitgeruste keuken, comfortabele hutten en voldoende douches en toiletten aan boord beschikt u zowaar over uw eigen ‘hotel’. Maar dan op een wel heel unieke locatie! Het schip legt aan in de haven van West-Terschelling, tussen de andere schepen van de authentieke ‘bruine vloot’. Vanaf de haven loopt u makkelijk naar de winkelstraat van West-Terschelling of het Groene strand. 

Daarom een weekendje weg met NAUPAR

NAUPAR heeft al ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke weekendjes weg aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 12 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren, zwemmen tot lekker genieten & chillen op het dek
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk weekendje weg waar u nog lang over napraat