Zee en strand

Een vaartocht naar het eiland Terschelling zal u zeker nog lang bij blijven. Het bekende Terschellinger strand, de vele musea en mooie vuurtorens: een ideale bestemming voor uw vaartocht met het gezin, een groep vrienden of zelfs met de collega’s.

Vaar samen naar Terschelling

Stap samen met uw gezelschap aan boord van een van onze authentieke zeilschepen en geniet van een ontspannen vaartocht richting Terschelling. Tijdens het varen kunt u de schipper helpen met het hijsen van de zeilen, samen met het gezelschap koken in de scheepskombuis of simpelweg uw ogen uit kijken aan dek. Waar u ook voor kiest; deze vaartocht is een goed begin van uw tripje richting Terschelling!

Weekendje weg naar Terschelling

Een adembenemend eiland

Het eiland Terschelling grenst aan de Noord- en Waddenzee en heeft als belangrijkste bron van inkomen het toerisme. Zowel voor toeristen als voor de eilandbewoners zelf, is er van alles te doen. Met een totale strandlengte van 30 kilometer en ruim 70 km aan fietspaden, staan dagjes luieren op het strand en fietstochten over het prachtige eiland meestal hoog op het lijstje.

Het Terschellinger strand

Het brede strand van Terschelling staat bekend als één van de mooiste stranden van Nederland en trekt mede daardoor al jaren vele bezoekers. Het Terschellinger strand is dan ook niet ‘alleen maar’ een strand; u kunt er omheen ook vele fiets- en wandelroutes, outdoor activiteiten en diverse uitgaansgelegenheden vinden.

Musea

In Terschelling kunt u verschillende musea bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van ’t Behouden Huys, waar u een kijkje kunt nemen in het verleden van Terschelling? Of bezoek Landbouwmuseum het Hooivak en verdiep u in de landbouw van het eiland. Kortom: waar uw interesse ook ligt, op Terschelling vindt u gegarandeerd een interessant museum waar u het een en ander kunt leren.

Vuurtoren

Niet alleen de musea en het zandstrand dienen als trekpleisters op Terschelling. Ook de Vuurtoren Brandaris wordt veelvuldig bezocht. Dit is de oudste vuurtoren van Nederland en is de ware eyecather van het eiland. Op vrijwel iedere foto van Terschelling ziet u deze oude toren de lucht in rijken.

Gerelateerde pagina's

Weekendje weg
Weekendje weg Amsterdam
Weekendje weg Enkhuizen
Weekendje weg Hoorn
Weekendje weg met een groep
Weekendje weg met pasen
Weekendje weg Muiden
Weekendje weg Texel
Weekend zeilen Holland
Weekend zeilen op het IJsselmeer
Vriendenweekend
Weekend boot huren
Zeilweekend